Quantcast

Maďarské programy RTL Spike a VAU TV s českou licencí

| redakce | tisk

Na maďarském televizním trhu se mohou vysílat nové programy s českou licencí. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila licenci projektům VAU TV a RTL Spike, které se mohou vysílat na maďarském trhu v Maďarštině.

Společnost MTV Networks získala od RRTV satelitní licenci pro program s názvem RTL Spike. Podle licenčních podmínek půjde o televizní program zaměřený na zábavní americké seriály. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně v maďarštině. Licence platí 12 let. Regulátor zároveň informuje členský stát Evropské Unie (EU), tj. Maďarsko, že se na jejím území může vysílat program RTL Spike s českou licencí.

RRTV rovněž udělila licenci brněnské společnosti S&P Broadcasting a.s. pro program s názvem VAU TV, který se má zaměřit na pořady o domácích zvířatech. Licence platí pro distribuci prostřednictvím zvláštních přenosových systémů - neveřejné IP sítě a to na 12 let. Stanice VAU TV bude vysílat 24 hodiny denně v maďarštině. RRTV opět informuje maďarského regulátora, že v Maďarsku může vysílat stanice VAU TV s licencí udělenou v České republice.

Společnost S&P Broadcasting a.s. zároveň získala licence pro zvláštní přenosové systémy - neveřejné IP sítě i pro stanice Mňam TV a Mňau TV pro území České republiky a Slovenska. Licence platí 12 let.

Mňam TV je televizní program o vaření a životním stylu, Mňau TV je stanice o domácích zvířatech. RRTV informuje slovenského regulátora RVR, že na slovenském území mohou vysílat programy Mňam TV a Mňau TV s českou licencí.





Reklama




Vybrané články