Quantcast

Pirátství v DVB-T

| redakce | tisk

Je možné pirátství v DVB-T? Ano! Španělsko je "plné pirátských digitálních pozemních televizních stanic". Pirátské DVB-T kanály jsou šířeny bez jakékoliv kontroly na jihu Španělska. Až 66 procent všech pozemních vysílačů v regionu Andalusie je nelegálních a tedy se jedná o pirátské vysílání!

Lokální andaluský regulátor médií CAA (Consejo Audiovisual de Andalucía) uvedl, že až 124 ze 198 všech lokálních vysílačů digitální pozemní televize pracuje bez licence, čili se jedná o pirátské vysílání.

Celkový počet pirátských vysílačů v DVB-T čtyřnásobně vzrostla od přechodu Španělska na digitální pozemní vysílání ale také bez zásahu proti nim ze strany místní správy a španělského ministerstva průmyslu.

77 procent těchto pirátských pozemních vysílačů patří třem hlavním operátorům: Data Test, TV Nacional a Covisual. Regulátor CAA vyzval správu, aby přijala právní opatření proti nim a zastavení pirátství v DVB-T.

Největší počet pirátských kanálů digitálního pozemního vysílání je v provincii Granada - 24 a následuje ji provincie Córdoba, 20 je v provincii Malaga a 19 v Almerii. Všechny vysílají se špatnou kvalitou obsahu, část z nich vysílá pořady pro dospělé (5%), esoteriku (74%) a náboženský obsah (10%), ostatní reklamy.

zdroj: satkurier.pl + adtv





Reklama




Vybrané články