Quantcast

Skylink: Muzika CS spolu s Kino CS a Doku CS skončí již v úterý

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink: Muzika CS spolu s Kino CS a Doku CS skončí již v úterý

Společnost Film Europe se rozhodla provést změny ve svém programovém portfoliu. Některé stanice skončí a jiné zahájí vysílání. Změny se dotknou i zákazníků česko-slovenské satelitní platformy Skylink.

K 15.11.2016 bude na Skylinku ukončena distribuce stanic Muzika CS, Kino CS a Doku CS - tedy trojice národních tématických kanálů skupiny CS TV. Na kapacitě po těchto programech začne vysílat nový dvojkanál Československo HD a Festival HD. První HD stanice bude vysílat československou dokumentární a filmovou produkci od 4. do 22. hodiny. Ve zbývajícím čase bude na stejné kapacitě vysílat stanice Festival HD pro náročnější filmové diváky.

Kanál Muzika CS ukončí svoji činnost k 30.11.2016. Nicméně na Skylinku skončí o 2 týdny dříve (k 15.11.2016). Kino CS bude rebrandován na Československo HD. Stanice Festival HD využije volné časové okno na pozici Československo HD.

Z kanálů CS TV zůstane jen Doku CS. Ten ale již nebude v nabídce Skylinku.

Ve stejný den (15. listopadu) dojde na Skylinku k dalším změnám. Skončí SD distribuce všech programů České televize (ČT) a rovněž vysílání ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport na starém kmitočtu. Diváci jsou na těchto programech informováni o nutnosti přeladění přijímače na nové parametry. Konec SD distribuce se chystá i v případě českých komerčních programů TV Nova a TV Prima. Zákazníci Skylinku mohou všechny programy ČT, TV Nova a TV Prima sledovat ve vysokém rozlišení.





Reklama




Vybrané články