Quantcast

Hopmanův pohár na Eurosportu

| redakce | tisk

Eurosport rozšiřuje tenisové vysílání. V prvních dnech roku 2017 bude z metropole Západní Austrálie Perthu vysílat Hopmanův pohár - turnaj dvoučlenných smíšených tenisových týmů nazývaný Oficiální mistrovství smíšených družstev ITF (Official Mixed Teams Championships of the ITF). Vysílání Eurosportu z Hopmanova poháru startuje 1. ledna od 10:30 na programu E2.

Od roku 2013 se hraje v moderní multifunkční hale jménem Perth Arena, v níž chodí na tenis téměř 14 tisíc diváků. Pořadatelé i letos pozvali osm mužstev, které jsou rozděleny do dvou skupin, vítězové skupin se utkají ve finále. V jednotlivých utkáních družstev se vždy hraje zápas mužů, zápas žen a smíšená čtyřhra. Turnaj podle předběžné startovní listiny nabídne představení mnoha tenisových hvězd na čele s Federerem a Kvitovou.

Česká dvojnásobná wimbledonská vítězka bude startovat potřetí, pokaždé hrála s jiným partnerem. V roce 2012 s Tomášem Berdychem turnaj vyhrála, o dva roky později s Radkem Štěpánkem podlehli ve skupině Francii a nepostoupili do finále, letos si zahraje s talentovaným Adamem Pavláskem, 76. hráčem světa a svým bývalým životním partnerem.

Hopmanův pohár na Eurosportu
▲ Hopmanův pohár na Eurosportu

Předběžná startovní listina a rozdělení do skupin:

Skupina A
Francie - Kristina Mladenovicová, Richard Gasquet
Německo - Andrea Petkovicová, Alexander Zverev
Velká Británie - Heather Watsonová, Dan Evans
Švýcarsko - Belinda Bencicová, Roger Federer

Skupina B
Austrálie - Darja Gavrilovová, Nick Kyrgios
Česká republika - Petra Kvitová, Adam Pavlásek
Španělsko - Lara Arruabarrenová, Feliciano Lopez
USA - Coco Vandewegheová, Jack Sock

Pohár byl pojmenován po slavném australském tenistovi Harrym Hopmanovi (1906 - 1985), který ve 30. letech minulého století čtyřikrát vyhrál se svou první manželkou Nell Hallovou smíšenou čtyřhru na Australian Open a byl v letech 1939 až 1967 nehrajícím kapitánem úspěšného australského daviscupového týmu, pod jeho vedením Austrálie v Davisově poháru 16x triumfovala. První ročník se konal v roce 1989 a vyhrálo ho tehdejší Československo v sestavě Helena Suková - Miloslav Mečíř, kteří tehdy ve finále porazili dvojici Hana Mandlíková - Pat Cash. Česká republika vyhrála ještě v letech 1994 (Jana Novotná a Petr Korda) a 2012 (Petra Kvitová a Tomáš Berdych). Dokonce tři vítězství má na kontě Slovensko (1998, 2005 a 2009).

Eurosport bude v lednu vysílat i turnaje ATP v Brisbane, Dauhá a Sydney, poté kvalifikaci Australian Open. První grandslam sezony Australian Open startuje na Eurosportu 16. ledna. I v roce 2017 bude Eurosport vysílat tři grandslamy - Australian Open, French Open a US Open.

zdroj: Eurosport





Reklama




Vybrané články