Quantcast

V Polsku odstartoval kanál HGTV v HD a SD

| redakce | tisk

Podle plánů bylo dnes 7.1.2017 v 6:00 hodin zahájeno vysílání stanice HGTV (Home & Garden TV). Kanál nahradil původní stanici TVN Meteo Active. Původní kanál ale nekončí, jen bude fungovat na internetových stránkách tvnmeteo.pl v rámci portálu tvn24.pl.

V programu stanice HGTV najdou diváci pořady zaměřené na domácnost, byty a zahrady.

V Polsku odstartoval kanál HGTV v HD a SD
▲ V Polsku odstartoval kanál HGTV v HD a SD

Kanál TVN Meteo zahájil provoz v roce 2003. Stanice se zaměřovala na poskytování aktuálních informací o počasí. Postupně se v programu objevily i magazíny a dokumenty o přírodě. V roce 2014 provozovatel nejprve požádal o satelitní licenci pro program TVN Sportive, který nakonec nebyl spuštěn. Vysílatel ale poslal polskému regulátorovi KRRiT žádost o úpravu licence a přejmenování TVN Meteo na TVN Meteo Active. Pod tímto názvem vysílal program od 16.4.2015.

HGTV Home & Garden TV je americká značka patřící Scripps Networks Interactive, vlastníka Grupa TVN. Polsko je první zemí v Evropě, kde se stanice objevila. Vedle USA a Polska se tato stanice vysílá v Kanadě (od roku 1997), Austrálii a Malajsii (od roku 2015) a Novém Zélandu, Indonésii a Kataru (od roku 2016). Aktuálně je program dostupný pro 102 mil. domácností v Severní Americe a Asii.

Stanice HGTV je šířena v Polsku HD i v SD a dostupná pro abonenty satelitních platforem nc+ (v HD), Cyfrowy Polsat (jen v SD) a Orange TV Polska.

technické parametry - HGTV HD a HGTV (SD):

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,393 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Conax + Nagra MA + Viaccess

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články