Quantcast

Oscarová noc s Českou televizí

| redakce | tisk

V noci z 26. února na 27. února ve 2.30 hodin uvede ČT2 přímý přenos předávání výročních cen americké filmové akademie. V pondělí ve 20.20 hod. pak ČT art nabídne záznam přenosu v takzvaném mezinárodním vydání.

Cena americké Akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Slavnostní ceremoniál, který se každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, bude poprvé uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel. Z pražského studia diváky večerem provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský, Saša Michailidis a František Fuka. „To, že Oscary komentujeme už potřinácté, neznamená, že by to pro nás letos byly menší nervy, menší napětí, a že to bude menší radost, když vyhraje nějaký z našich tajných favoritů. Ano, máme je. Ale navenek fandíme všem stejně,“ říká Tomáš Baldýnský.

Oscarová noc s Českou televizí
▲ Oscarová noc s Českou televizí

Favoritem letošního 89. ročníku je filmový muzikál La La Land režiséra Damiena Chazella. Mezi dalšími nominovanými snímky jsou sci-fi Příchozí Denise Villeneuva, Moonlight Barryho Jenkinse, Fences, jehož režie se ujal Denzel Washington, nebo drama Místo u moře Kennetha Lonergana. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají mimo jiné Casey Affleck, Denzel Washington či Ryan Gosling v mužských kategoriích a Maryl Streep, Natalie Portman nebo Emma Stone mezi ženami.

V rámci slavnostního ceremoniálu živě zazní i pět nominovaných písní. Mezi interprety bude například Justin Timberlake s Can´t Stop the Feeling z filmu Trollové nebo po čtvrté nominovaný Sting s písní Empty Chair ze snímku Jim: The James Foley story. Ani v této kategorii nechybí nominace La La Landu, který je zastoupen hned dvěma písněmi - City of Stars a Audition (The Fools Who Dream).

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články