Quantcast

Ultra HD kanály budou v NTV Plus v základní nabídce

| redakce | tisk

Ruská satelitní pay-tv platforma NTV Plus představila kanály v Ultra HD rozlišení, které budou zařazeny do základního balíčku. Pro většinu abonentů NTV Plus s odpovídajícím zařízením budou dostupné dvě stanice - Fashion One 4K a Festival 4K.

NTV Plus začne poskytovat Ultra HD programy již během tohoto měsíce ve východní části Ruské federace. Později bude nabídka rozšířena na celé území Ruska. Předplatné základního balíčku po zařazení UHD programů zůstane na stávající úrovni - 149 rublů měsíčně (tj. cca 66 Kč) nebo 1200 rublů ročně (tj. cca 527 Kč).

"Budeme prvním federálním operátorem, který bude poskytovat UHD kanály od Kaliningradu až do Nakhodka (pozn. redakce - město v asijské části Ruska, nad Japonským mořem poblíž Vladivostoku)," řekl v rozhovoru pro TASS generální ředitel NTV Plus Sergej Stavropolcev.

Fashion One 4K již vysílá v extra balíčku Ultra HD konkurenčního operátora Trikolor TV. Festival 4K bude zcela novým programem v Rusku, který bude představovat vynikající a velkolepé festivaly, koncerty a divadelní představení.

NTV Plus si zvolila pro vysílání svých programů satelit Express AT2 (140°E) a rozšíření kapacity na družici Express AT1 (56°E) na 8 transpondérů. Díky tomu budou mít diváci v dosahu signálu uvedených satelitů (region Východ) možnost příjmu programů v HD a Ultra HD. Celkový počet programů se zvýší ze 120 na 170. V základní nabídce bude 132 programů místo stávajících 85.

zdroj: satkurier.pl + telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články