Quantcast

V Japonsku odvysílají Labyrint, v Německu natočí vlastní

| redakce | tisk

Producenti z Německa a z Holandska uzavřeli s Českou televizí na veletrhu v Cannes opční smlouvu na remake seriálu Labyrint. Česká televize naopak pro své diváky získala k vysílání současné filmové i seriálové hity, včetně novinky od tvůrců kriminálky Most, osmidílné série Půlnoční slunce. Na obrazovce se objeví i premiérová řada Červeného trpaslíka.

Zájem prestižních zahraničních producentů, zejména ze západní Evropy a Spojených států, o natočení vlastních verzí seriálů podle našich předloh je největším důkazem kvality současné českotelevizní seriálové tvorby. Kromě Labyrintu, na který jsme již smlouvu uzavřeli, jednáme i o Raplovi a o minisérii Spravedlnost, kterou by si rádi natočili Francouzi,“ říká obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek.

Vysílací práva na první tři řady Herbáře chce francouzský distributor Kiefilm, maďarská MTVA pustí svým dětským divákům Pohádky z mechu a kapradí a příběhy O loupežníku Rumcajsovi a mexická videoplatforma nabídne hudební Vivaldianno. V česku nedávno uvedenou druhou sérii detektivního Labyrintu pak odvysílá japonská NHK a čínský distributor uzavřel kontrakt na vysílání koprodukčního filmu Želary.

V Japonsku odvysílají Labyrint, v Německu natočí vlastní
▲ V Japonsku odvysílají Labyrint, v Německu natočí vlastní

Foto: Labyrint II

Nadcházející měsíce slibují také tuzemským divákům hned několik premiérových filmových zážitků v podobě oceňovaných zahraničních snímků a seriálů. Diváci se dočkají například premiérové řady komediálního seriálu Červený trpaslík, volného, šestidílného pokračování série Stíny nad jezerem, nově s Nicol Kidmanovou, i novinky v podobě historické fikce možného života v Británii, pokud by prohrála válku s Německem. Třídílná britská minisérie z produkce BBC nazvaná SS - GB se odehrává na pozadí vyšetřování vraždy Scotland Yardem.

Tvůrci seriálového megahitu Most mají na svědomí i další policejní sérii, tentokrát z důlního městečka na severu Švédska. S první brutální vraždou se pro nesourodou dvojici vyšetřovatelů odkrývá špička ledovce tajemného příběhu, po kterém pátrají v osmidílné sérii Půlnoční slunce. Klasickou britskou detektivní školu bude reprezentovat série celovečerních detektivek Inspektor Banks, dokumentární produkci britského vysilatele BBC pak desítky titulů s přírodní i historickou tematikou.

V Japonsku odvysílají Labyrint, v Německu natočí vlastní
▲ V Japonsku odvysílají Labyrint, v Německu natočí vlastní

Foto: Stíny nad jezerem

Česká televize nakoupila také vysílací práva k Zlatým Glóbem oceněnému Vlku z Wall Street i trojoscarovému filmu Dvanáct let v řetězech. Doplní je třeba film Trumbo režiséra Jay Roache o peripetiích scenáristy obviněného z levicového smýšlení v Americe padesátých let nebo příběh o vizionáři a podnikateli Stevu Jobsovi.

Pro ČT art jsou určeny koncerty osobností populární hudby, Lennyho Kravitze, Paula Mc Cartneyho: Kisses on the Bottom, Rolling Stones: Havana Moon, George Michaela: Freedom nebo Davida Bowieho: The Last Five Years.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články