Quantcast

Reakce TV Barrandov na monitoring RRTV

| redakce | tisk

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dospěla k rozhodnutí týkajícímu se vysvětlení - na základě jakého klíče jsou zváni hosté do politickodiskusního pořadu Duel Jaromíra Soukupa, který je vysílán na hlavním kanále televize Barrandov.

Ve své tiskové zprávě z 16. zasedání RRTV, konaného dne 26. 9. 2017, konstatovala, že TV Barrandov porušila povinnost objektivity a vyváženosti, jelikož ve sledovaných dílech pořadu Duel Jaromíra Soukupa v rámci jarního programového schématu vystupovali vždy politici ANO, a udělila jí 7denní lhůtu k nápravě.

Reakce TV Barrandov na monitoring RRTV
▲ Reakce TV Barrandov na monitoring RRTV

Na toto rozhodnutí reagoval generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup následovně: „Vždy vycházíme z výsledků předvolebních průzkumů, které pro nás realizuje agentura MÉDEA RESEARCH, která splňuje všechny mezinárodní standardy kladené na marketingové výzkumné agentury. S přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě dostaly možnost účastnit se naší debaty všechny politické strany, které mají největší šanci dostat se do sněmovny. Je pravda, že v některých případech svou účast některé politické strany opakovaně odřekly, a tím se frekvence politických stran, které naše pozvání přijaly, zvýšila. V žádném případě však nešlo o záměrně jednostranné zvýhodňování určité politické strany či hnutí. V našich zpravodajských a politicko-publicistických pořadech vždy dbáme zásad objektivity a vyváženosti. Myslet si o našich krocích cokoli jiného, je nesmyslné.“

zdroj: TVB





Reklama




Vybrané články