Quantcast

YahSat 3 a SES 14 se připravují na start

| redakce | tisk

Telekomunikační satelit Al Yah 3 byl dodán společnosti Arianespace do kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně, kde budou probíhat technické přípravy na vynesení družice. Kosmický aparát zhotovila společnost Orbital ATK pro společnost Mubadala Development, strategický investiční podnik v Abu Dhabi.

Al Yah 3 (YahSat 3) je vybaven 53 transpondéry v Ka pásmu. Kapacita v Ka pásmu bude sloužit pro obousměrné komunikační služby, které usnadní poskytování vysokorychlostních dat koncovým zákazníkům jako je širokopásmový internet a podnikové sítě.

Satelit Al Yah 3 poskytne své služby v Africe a Brazílii. Satelit je založen na satelitní platformě Orbital ATK GEOStar 3 a vyroben a testován Orbital ATK v Dulles ve Virginii.

Satelit bude vynesen kolem 23. ledna příštího roku. Na palubě nosné rakety bude také družice SES 14, vybudovaná společností Airbus Defence and Space, která poskytne služby ve střední a Jižní Americe, Karibiku, severním Atlantiku a části Evropy a nahradí dosavadní družici NSS 806.

YahSat 3 bude zaparkován na pozici 20°W a složit bude hlavně pro brazilský trh, zatímco SES 14 bude umístěn na pozici 47,5°W.

SES nutně potřebuje nový satelit SES 14, protože družice NSS 806 v letošním roce ztratila třetinu transpondérové kapacity.

Oba satelity jsou plně elektrické. Znamená to, že provoz na těchto družicích bude zahájen zhruba 4 až 6 měsíců po jejich vynesení.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články