Quantcast

TV Nova potvrdila vstup do DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting

| redakce | tisk

Všech pět bezplatných programů české komerční televizní skupiny Nova je od dnešního dne možné naladit na klasickou terestrickou anténu i ve druhé generaci pozemního vysílání - v DVB-T2.

Skupina Nova dnes potvrdila, že se dohodla s Digital Broadcasting na distribuci všech pěti programů v Přechodovém multiplexu 13 (PS13), který dnes nejenom rozšířil nabídku o nové programy (TV Nova, Nova Action, Nova Gold, Nova 2 a Nova Cinema) ale především se rozšířilo pokrytí a dostupnost v novém vysílacím standardu DVB-T2 pro 3.461.414 televizních diváků, což odpovídá 33,1 procentu obyvatel České republiky.

TV Nova potvrdila vstup do DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting
▲ TV Nova potvrdila vstup do DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting

Mapa: Aktuální pokrytí PS13

Jsme rádi, že jsme se dohodli s Digital Broadcasting na vstupu pěti volně šířených stanic skupiny Nova do DVB-T2. Naším cílem je zpřístupnit naše vysílání pro domácnosti v České republice i v novém standardu pro pozemní vysílání,“ říká Josef Uher, technický ředitel skupiny Nova.

Dlouhodobé zachování DTT, nejsilnější a dosud jediné platformy s volně dostupnými televizními programy, je ve veřejném zájmu. Strategie udržitelného rozvoje zemské digitální TV platformy je nutná pro zachování stability celé mediální oblasti. V tomto duchu se k problematice vyjádřil také předseda Koordinační expertní skupiny pro přechod na DVB-T2/HEVC Pavel Dvořák.

V nejbližší době uvedeme do provozu dalších 9 lokalit Přechodového multiplexu 13. Což dohromady v přepočtu znamená, že DVB-T2/HEVC Přechodovou síť 13 naladí 5.982.949 osob, tj. 58,3 % obyvatel ČR. Počítáme, že celou Přechodovou síť 13 zprovozníme do září letošního roku. Což ovšem závisí na úspěšné dokoordinaci všech kmitočtů sítě,“ říká jednatel společnosti Digital Broadcasting s.r.o. RNDr. Radim Pařízek.

PS13 je aktuálně šířena ze šesti vysílačů (3x Praha, 2x Brno a jedním v Ostravě). Více zde.





Reklama




Vybrané články