Quantcast

Podzim 2018 na TV WAR

| redakce | tisk

TV WAR svět válek, televize, která v říjnu minulého roku úspěšně vstoupila do nabídek českých a slovenských kabelových a satelitních sítí, připravila pro podzim 2018 široké spektrum dosud neznámých dokumentů, které potěší všechny milovníky vojenství, špionáže, konspirací a UFO.

Hlavní nabídku budou tvořit tituly, které jsme vybírali nejen v Evropě, ale třeba i v Jižní a v Severní Americe. Z velké části budou zachycovat proměnu vojenství a světa v novodobé historii. A letos poprvé nabídneme i originální dokumentární seriály z naší produkce,“ podtrhuje Leoš Pohl, většinový majitel Československé filmové společnosti, která TV WAR provozuje. Tato původní česká tvorba mimo jiné zahrnuje:

Dvanáctidílnou sérii Po stopách války, kterou pro TV WAR připravil producent Jakub Bouček. Za vše mluví názvy jednotlivých dílů: Neznámá nacistická továrna, Rabštejn - údolí pro tři armády,Terezín - město smrti, Milovice - rozkradené město, Rolava - tajemná nacistická továrna, Hitlerova dálnice, Poslední moravský a český židovský pogrom, Ti druzí mrtví aneb romský holocaust, Hitlerova škola, Nacistická Praha, Pérák, legenda o českém superhrdinovi, Opevnění, které nás mělo ochránit.

Sedmidílnou sérii Aktivní zálohy Armády ČR od A do Z Jana Juřici, která popisuje jejich vývoj od založení až po současnost. V roli průvodce se představí Ondřej Vetchý a své si řeknou generál Jiří Šedivý zakladatel aktivních záloh, náčelník Generálního štábu generálporučík Ing. Aleš Opata, herci Radim Fiala a Martin Písařík a jejich kolegové - vojáci z jednotek Aktivních záloh.

Americká zbrojnice (foto: TV War)
▲ Americká zbrojnice (foto: TV War)

Zahraniční dokumentární tvorbu pak budou reprezentovat následující série:

Když se měnil svět: šestadvacetidílný francouzský seriál představuje nejvýznamnější události novodobých dějin. Pohled do minulosti začíná přistáním spojeneckých vojsk v Normandii roku 1944, pokračuje přes Hirošimu, korejskou válku, pád Berlínské zdi až k teroristickému útoku v New Yorku 11. září 2001. Připomene i významné osobnosti doby, jako byli Gándhí, Martin Luther King nebo J. F. Kennedy. Příběhy jsou postaveny jako dramatické policejní vyšetřování a doplněny archivními obrázky, mapami a přímými svědectvími.

Přehlídka vojenské techniky: dvanáctidílný britský seriál zavede diváky do vývojových středisek, kde se vytváří přítomnost i budoucnost ozbrojených sil. Diváci uvidí, jak se rodí lehká, ale vysoce ochranná výstroj pro vojáky, prohlédne si prototyp pancéřového vozidla budoucnosti a další novinky.

Lodě, které změnily svět: třídílný britský seriál sleduje historii britského válečného loďstva v průběhu 19. a 20. století a mapuje práci loděnice Harland and Wolf v Belfastu. Snímek díky nevídaným vizuálním efektům také ukazuje totální destrukce těchto plavidel, které kombinuje s archivními záběry.

Nebeští válečníci: devět dílů nizozemského seriálu ukazuje, jakou cestu urazilo a jak se měnilo vojenské letectvo od chvíle, kdy v roce 1903 poprvé vzlétli bratři Wrightovi.

Neméně zajímavé budou rovněž následující série: desetidílní Peacemakers, sedmidílné Zvláštní jednotky, sedmidílné Nebezpečné oblasti světa, pětidílný 1945: Rok, který změnil svět, dvoudílní Pouštní generálové, třídílné Normanské ostrovy ve válce a dvoudílná Letadlová loď USS Ronald Reagan. A chybět nebudou ani nové řady oblíbených střihových sérií: Američtí mariňáci, Válka a zbraně a Magazín Severoatlantické aliance 2018.

TV WAR dále nabídne desítky hodin jednotlivých dokumentů. Druhé světové války se bude například týkat 42 způsobů, jak zabít Hitlera, Kameraman z Iwo Jimy, Katasrofa před dnem D, Sestřelen: Útěk z nacistické Evropy, Churchillův utajený syn či Královská rodina ve válce. Připraveny jsou i dokumenty z novějších (např. Vietnamu) a nejnovějších (např. Iráku) bojišť a dokumenty, které se věnují současnosti, třeba Bojovat jako vojáci - umírat jako děti, Nástup konspiračních teorií, Zbraně hromadného rušení či Bojovníci na webu. TV WAR nezapomene ani na špionáž - namátkou Špión v hanojském Hiltonu, Soudruh Philby, Kryptoanalytik, Tajemství chybějícího plánu, Špióni nebo Tvrdá hra - a na téma terorismu, které bude např. zastoupeno špičkovými kolumbijskými dokudramaty Únos letu 9463 a Cesty míru a svobody či britským dokumentem Bioteror. Možná setkání, včetně nepřátelských, s mimozemskými civilizacemi nabídnou šestidílné UFO - Odtajněno! a UFO nad Británií. Historie pak bude mimo jiné zastoupena špičkovým ruským čtyřdílným doku dramatem 1812-1815 z napoleonských válek

TV WAR se stává známou i v zahraničí, zejména v Polsku. Na základě této skutečnosti uvolnili pro TV WAR polští lovci nacistických záhad a pokladů v čele s K. Szpakowským unikátní desetidílnou sérii věnovanou tajným aktivitám nacistů na jejich území. Ta bude vysílána pod názvem Depozity III. říše a mimo jiné nabídne pátrání po tajemstvích spjatých se zlatým vlakem, podzemním městem Włodarz a Sovími horami. Diváci TV WAR svět válek se tak mají na co těšit.

zdroj: ČSFS





Reklama




Vybrané články