Quantcast

ČT nakupovala v Cannes: Příběh služebnice a Tohle jsme my

| redakce | tisk

V příštím roce nabídne Česká televize divákům nejnovější zahraniční seriály - diváky i kritiky oceňovanou adaptaci románu Margaret Atwoodové Příběh služebnice a melodramatickou rodinnou sérii Tohle jsme my.

Zahraniční vysílatele naopak na mezinárodním veletrhu audiovizuální tvorby v Cannes zaujaly seriály První republika a Labyrint. Práva na Herbář prodala ČT do Francie.

Příběh služenice (foto: ČT)
▲ Příběh služenice (foto: ČT)

V Cannes finalizovala Česká televize kontrakty s velkými americkými společnostmi MGM, 20th Century Fox a Paramount, od kterých jsme nakoupili bohatou kolekci klasických filmů jako Půlnoční kovboj, Hodný, zlý a ošklivý a Bandoler, ale hlavně i nejnovější série Příběh služebnice a rodinné drama z Ameriky dnešních dní Tohle jsme my, které uvede stanice ČT art v originálním znění s titulky,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Doktorka Fostrová (foto: ČT)
▲ Doktorka Fostrová (foto: ČT)

Výčet seriálových novinek obohatí i nabídka od BBC - osmidílnou sérií McMafia v hlavní roli s Jamesem Nortonem, která se odehrává i na území České republiky a zahráli si v ní čeští herci v čele s Karlem Rodenem, nebo dramatem se Suranne Jonesovou v titulní roli - Doktorka Fosterová. Bohatá je od BBC tradičně též kolekce zakoupených dokumentů - cyklus Dynastie sleduje vůdce rodu, v Tajemství nacistů uvidí diváci detailní pohled na mechanismy získávání moci, záhady objasní třídílné Tajemství bermudského trojúhelníku a hudební příznivce potěší závěrečný večer londýnského festivalu BBC Proms 2018. Ve vysílání České televize se objeví ale také tituly z produkce National Geographic, jako například snímky Zkáza Challengeru, Titanic - 20 let od natáčení Cameronova filmu či dokument Poslední dny Anny Frankové.

Pro ČT art se podařilo získat přímý přenos opery Giuseppe Verdiho Attila, kterou 7. prosince otevírá sezónu milánská La Scala, od ARTE nabídne Česká televize cykly Tančíme, mapující historii tance, a Design o ikonických předmětech, které určovaly svoji dobu i budoucnost. Z řady významných postav uměleckého světa se v portrétním dokumentu představí spisovatel Edgar Allan Poe, spolutvůrce vídeňské secese Gustav Klimta nebo velikán moderní evropské architektury Otto Wagner. Pro fanoušky populární hudby jsou přichystány koncerty světových hvězd - vystoupení U2 v Londýně, Doors na ostrově Wight nebo Rolling Stones v San Jose.

McMafie, Karel Roden (foto: ČT)
▲ McMafie, Karel Roden (foto: ČT)

Česká televize se mezinárodního veletrhu MIPTV 2018 účastnila také jako aktivní producent. „S největším zájmem zahraničních vysílatelů a distributorů se setkal koprodukční film Chata na prodej a třetí řady sérií První republika a Labyrint. Stále trvá zájem o Clonu, loňskou vánoční pohádku Nejlepší přítel či distribuční snímek Přání k mání,“ vyjmenovává obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek.

Společnost Olympussat, která působí ve Spojených státech a vysílá ve španělštině, uzavře kontrakt s Českou televizí na vysílání čtrnácti titulů, jako jsou Případy prvního oddělení, Clona, Vraždy v kruhu nebo Detektivové od nejsvětější trojice. Polská veřejnoprávní televize TVP odvysílá dokument režiséra Martina Kubaly Chvění Petra Zusky a záznamy baletů Národního divadla, například Sólo pro nás dva a Sólo pro tři. Šestou řadu Herbáře uvidí diváci ve Francii.“

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články