Quantcast

Sky Deutschland s velkými změnami, méně SD a TP

| redakce | tisk

Dnes ráno 29.11.2018 provedl operátor německé satelitní placené televize Sky Deutschland očekávané změny v distribuci svých programů na satelitu Astra na pozici 19,2°E.

Hlavní změnou je ukončení většiny programů v klasickém SD rozlišení a nahrazení HD distribucí. Skončily tak programy v SD rozlišení 13th Street, Beate Uhse TV, Discovery Channel, Disney Cinemagic, Disney Junior, Fox Serie, National Geographic Channel, National Geographic Wild, SKY 1 SD, Sky Atlantic SD, Spiegel Geschichte, Syfy, TNT Film, TNT Serie ale také časově posunutá verze Sky 1 +1 HD. Všechny vypnuté SD programy jsou nyní zákazníkům dostupné v technicky kvalitnější distribuci - v HD rozlišení.

Vedle SD kanálů byla dnes ukončena distribuce HD stanic Sky Select HD, Blue Movie HD a Sky + +1 HD. Osah Sky Select v HD je nově zákazníkům Sky Deutschland dostupný v rámci VOD služby Sky Store. Programy v Sky Select 1 až 9 v SD zůstaly zachovány. Obsah stanic Blue Movie v HD rozlišení je nově dostupný prostřednictvím aplikace Sky Q. Pořady Sky 1 +1 HD najde abonent ve službách na vyžádání Sky On Demand a Sky Go.

Vedle rozsáhlé změny v distribuci programů Sky Deutschland došlo k optimalizaci satelitní kapacity a uvolnění dvou transpondérů - freq. 11,876 GHz a 12,070 GHz. Tyto transpondéry jsou nadále aktivní ale již nešíří žádné programy Sky Deutschland.





Reklama




Vybrané články