Quantcast

Kde hledat finále Ligy mistrů UEFA v HD a Ultra HD?

| redakce | tisk

Prestižní fotbalová Liga mistrů UEFA je ve finále. Již dnes 1. června 2019 ve 21:00 hodin se odehraje poslední zápas aktuální sezóny, ve kterém se střetnou anglické týmy FC Liverpool a Tottenham Hotspurs.

Kdo se stane vítězem LM se diváci dozví během sobotního večera.

Přenosy z Ligy mistrů UEFA jsou obvykle dostupné exkluzivně u některých placených operátorů. Finále je již bez exkluzivity a přenos je možné sledovat i na dalších programech.

Kdo tedy nabídne finále Ligy mistrů UEFA ve vysokém a ultra vysokém rozlišení?

V České republice zajistí přenos z finále LM veřejnoprávní Česká televize na svém sportovním programu ČT Sport HD. Finále bude vysílat i O2 TV.

Na Slovensku bude finále Champions League na komerční televizi Markíza HD a rovněž i na placeném exkluzivním programu Orange Šport HD.

Bohužel, v Česku ani na Slovensku nebude žádný vysílatel zajišťovat přenos v Ultra HD rozlišení ve 4K.

Jediným vysílatelem s bezplatným přenosem Ligy mistrů UEFA v UHD rozlišení je italská veřejnoprávní Rai. Ta zprostředkuje mač na svém programu Rai 4K, což bude poslední pořad na Rai 4K v rámci eventového vysílání. K 1.7.2019 bude zahájeno celodenní vysílání Rai 4K a divákům bude nabízet výhradně obsah natočený ve 4K.

Program Rai 4K je z důvodu omezení vysílacích práv zakódován. Nicméně je to neplacený program dostupný na novějších kartách TivúSat bez jakýchkoliv poplatků.





Reklama




Vybrané články