Quantcast

Eutelsat 7C dopraven do Kourou. Start naplánován na 20. června

| redakce | tisk

Eutelsat 7C, nejnovější telekomunikační družice francouzského satelitního operátora Eutelsat, byla dopravena do kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně, kde budou nyní probíhat technické práce před vynesením kosmického aparátu do vesmíru.

Start Eutelsat 7C za pomocí nosné rakety Ariane je naplánován na 20. června 2019 během startovacího okna od 21:43 hodin UTC do 23:30 hodin UTC (tj. od 23:43 hodin až do 1:30 hodin středoevropského letního času).

Satelit s hmotností 3,4 tuny byl zhotoven společností Maxar Technologies, bude sloužit trhům v celé Africe, Evropě, na Středním východě a v Turecku prostřednictvím 49 transpondérů v Ku pásmu v ekvivalentu 36 MHz jednotek.

Eutelsat 7C již v Kourou (foto: Arianespace)
▲ Eutelsat 7C již v Kourou (foto: Arianespace)

Nový satelit Eutelsat 7C bude pracovat na pozici 7°E spolu s Eutelsat 7B a zvýší tím kapacitu na této pozici o 19 transpondérů. Eutelsat 7A bude v rámci optimalizace flotily operátora přesunut na jinou orbitální pozici.

Zahájení plného komerčního provozu Eutelsat 7C se očekává na konci roku po skončení všech testů plně elektrického satelitu a zkouškách na orbitální dráze.





Reklama




Vybrané články