Quantcast

Rádio Slovensko s novým zvukovým obalem

| redakce | tisk

V pondělí 2. září 2019 představí Rádio Slovensko vysílání v nové moderní zvukové grafice. Iniciátorem změn byl po nástupu do funkce šéfdramaturg Milan Urbaník. Tým marketingu a kreativy RTVS spolu s kolegy z Rádia Slovensko na změnách pracoval od konce března.

Zvuková grafika má symfonickou a popovou verzi. Na nahrávání se podílel Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu a slovenská vokální kapela For You.

Grafika je strukturovaná podle části dne, speciální je pro ranní show "Dobré ráno, Slovensko", Zelenou vlnu, sportovní zpravodajství, počasí, krátké zprávy a používat se bude několik forem hudebních předělů.

Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu při nahrávání nové zvukové grafiky (foto: RTVS)
▲ Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu při nahrávání nové zvukové grafiky (foto: RTVS)

Symfonické varianty budou posluchači slyšet v ranní show v pracovní dny, před krátkými zprávami a zvukovým znamením. Nahrávali se ve studiu Slovenského rozhlasu, popové a zpívané popové verze ve vídeňském studiu Soundfeiler.

Kapela For You během nahrávání ve vídeňském studiu (foto: RTVS)
▲ Kapela For You během nahrávání ve vídeňském studiu (foto: RTVS)

Novinkou je také slogan "Rádio Slovensko, každým slovom vyladené", který vznikl na základě výsledků průzkumu. K celkovému zvukovému obalu bude i nový staniční hlas. Za ním je herec Tomáš Palonder.

Novou zvukovou grafiku chystá RTVS také pro stanice Rádio_FM, Rádio Regina a Rádio Devín.





Reklama




Vybrané články