Quantcast

OpenATV 6.4 v testovací verzi

| redakce | tisk

Vývojový tým populárního image OpenATV dnes uvolnil testovací verzi svého image pro vybrané set top boxy. OpenATV ve verzi 6.4 přináší některá drobná vylepšení, která potěší uživatele.

Image ve verzi 6.4 se podle tvůrců příliš neliší od doposud oficiálního posledního OpenATV 6.3. Nová verze obsahuje řadu aktualizací zabezpečení a optimalizaci programového kódu.

OpenATV 6.4 používá nový kompilátor GSS 9.20, novou verzi OpenVPN a OpenSSL a nový libxcrypt2, aby bylo možné v budoucnu používat nové streamy.

Image bylo vyčištěno od zbytečných aplikací, což by mělo potěšit zejména uživatele se set top boxy s malou velikostí Flash paměti.

Novinkou OpenATV 6.4 bude nový plugin ICETV, který ještě není dokončen a v beta verzi Premium EPG Service.

GST (gstreamer) je ve verzi 1.17.

Nadále je dostupná vzdálené ovládání nahrávání pořadů přes iOS, Android, PC, Max, Linux. EPG bude také obsahovat informace o žánrech a obsahovat i rodičovskou pojistku.

Image 6.4 bude lépe zabezpečen, takže nebude možné snadno přistupovat k přístroji. Některé služby budou zakázány. Uživatel se ale může v nastavení rozhodnout, které služby budou dostupné, aby více chránil set top box přes útoky z internetu.

Nové image OpenATV 6.4 je zatím dostupné jen pro některé set top boxy a je poskytováno jako beta k testovacím účelům. Pro běžný provoz se doporučuje zachovat v přístroji poslední stabilní verzi 6.3.

Aktualizaci image přijímače by měli provádět jen zkušení uživatelé. Před upgradem image se vřele doporučuje provést zálohu stávajícího nastavení, eventuálně celého image pro případné rychlé obnovení poslední funkční konfigurace.





Reklama




Vybrané články