Quantcast

Ruská MTS TV třetí největší pay-tv v Rusku. Pomohla ji satelitní TV

| redakce | tisk

Třetím největším poskytovatelem placené televize v Rusku je telekomunikační operátor MTS. Díky satelitní platformě MTS TV (ABS 2A) se počet abonentů během třetího kvartálu letošního roku zvýšil o 69 tisíc, což pomohlo firmě se posunout ze čtvrtého místa na třetí.

MTS získala během třetího čtvrtletí 69 tisíc nových zákazníků - nejvíce mezi operátory - a podle TelecomDaily s odkazem na zástupce MTS na tom měla podíl televizní služba poskytovaná prostřednictvím satelitu. MTS má celkem 3 miliony 769 tisíc zákazníků televizních služeb.

TOP 5 největších poskytovatelů pay-tv v Rusku tvoří Trikolor TV, Rostelecom, MTS, ER-Telecom a Orion.

Trikolor TV má 12 milionu 230 tisíc abonentů, což znamená, že během července až září operátor ztratil 2 tisíce zákazníků a jako jediný z pěti největších poskytovatelů klienty ztrácel.

Druhým největším operátorem pay-tv v Rusku je operátor Rostelecom s 10 miliony 250 tisíci abonenty a s mezikvartálním nárůstem o 50 tisíc klientů.

Na třetím místě se nachází zmíněná MTS.

Čtvrtou pozici obsadil ER-Telecom s 3 miliony 740 tisíci předplatiteli. Bez změny počtu klientů.

Pátý největším poskytovatelem tv služeb je společnost Orion (DTH platforma Telekarta), která má 3 miliony 112 tisíc zákazníků, mezikvartálně o 20 tisíc klientů více.

K růstu počtu zákazníků většiny operátorů přispěl přechod Ruska na DVB-T2 a možnosti příjmu dalších programů.

zdroj: obob.tv





Reklama




Vybrané články