Quantcast

T2 a P v názvech komerčních programů v DVB-T2

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 9. ledna 2020 odstartovaly finální DVB-T2 multiplexy z prvního vysílače. Jako první je naladí diváci v dosahu vysílače Praha - Žižkov (Mahlerovy sady). Se spuštěním nových multiplexů došlo k menším změnám v distribuci programů v rámci přechodové sítě číslo 12 (PS12).

Provozovatel multiplexu PS12 upravil názvy programových pozic stanic TV Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, Seznam.cz TV, Šlágr TV a Šlágr 2. Původně názvy těchto stanic končily příponou "| T2", nově mají příponu "| P". Nadále se jedná o programy v DVB-T2, písmeno "P" nyní označuje stanice, které se v dané síti vysílají přechodně a budou po dokončení přechodu na DVB-T2 vypnuty (k 1.7.2020).

Identický obsah jako PS12 šíří i nový finální DVB-T2 multiplex 22.

Přechod na DVB-T2 je poměrně složitý a uvedená pomůcka v názvu programů by měla diváky informovat, které stanice bude muset znovu naladit. Nicméně na některých vysílačích je šířen PS12 z dočasných kanálů, které budou vypnuty. Divák bude muset přeladit programy nejenom kvůli programům, které mají v příponě písmeno "P". Je to například případ příjmu PS12 z vysílače Žižkov, který se vysílá na K31, nicméně finální multiplex 22 je v provozu na novém K40.





Reklama




Vybrané články