Quantcast

Prima v tichosti vypnula teletext u menších stanic

| redakce | tisk

Je ještě zapotřebí teletext? Nejspíš ne. Společnost FTV Prima postupně ukončila provoz teletextových stránek na všech svých menších programech, vyjma hlavního programu TV Prima.

V teletextu již nemohou "listovat" diváci menších programů televizní skupiny Prima v pozemním vysílání a to jak ve starém DVB-T, tak i v nové generaci DVB-T2 ale ani na satelitu. Všude tam byl postupně odpojen datový stream s teletextem.

HbbTV aplikace TV Prima
▲ HbbTV aplikace TV Prima

Doba se mění a FTV Prima se přizpůsobuje změnám na trhu. Teletext, který byl dříve jedním z významných zdrojů informací vytlačují nové technologie - aktuální televizní program nyní najdou diváci v EPG (elektronickém programovém průvodci) s obvykle detailnějším popisem pořadů v závislosti na zpracování EPG na televizoru či set top boxu.

Mnohem více možnosti divákům nabízí hybridní aplikace Primy v HbbTV na televizorech či set top boxech s touto funkcí (nutné je internetové připojení). Diváci vedle aktuálního programu stanic Prima získají také aktuální počasí i přístup k bohaté videotéce. Prima se může pyšnit kvalitní HbbTV aplikací, která získala v zahraničí i několik ocenění.





Reklama




Vybrané články