Quantcast

Canal+ spustila v Polsku OTT platformu

| redakce | tisk

Ve středu 20. května 2020 spustil provozovatel DTH služby Platforma Canal+ svoji internetovou OTT platformu pod názvem CANAL+. Službu může využívat každý a nemusí být abonentem satelitní televize.

Nový CANAL+ je placená nabídka s lineárním obsahem (76 programů) a VOD obsahem (přes 35 tisíc materiálů na vyžádání) dostupný přes internet bez smlouvy.

Oficiální název nové OTT služby se jmenuje jednoduše CANAL+. Někdy je možné se setkat s názvem CANAL+ telewizja przez internet (C+ TPI) pro jednodušší rozpoznání charakteru nabídky.

OTT služba CANAL+ (foto: satkurier.pl)
▲ OTT služba CANAL+ (foto: satkurier.pl)

OTT aplikace CANAL+ je v současné době dostupná na mobilních zařízeních s iOS a Androidem, na zařízeních Android TV a Apple TV a také na počítačích (desktopová verze). Od 20. května je dostupná aplikace v Google Play pro systémy s Android. Aplikace pro zařízení se systémem iOS bude dostupná v App Store po dokončení procesu certifikace.

Služby OTT CANAL+ je možné využívat na dvou zařízeních současně (bez limitu zaregistrovaných zařízení) a nemusí se nacházet ve stejné síti. Vedle toho e možné posílání obsahu ze smartphonu či tabletu na zařízení s podporou AirPlay či Google Cast.

V nedaleké budoucnosti má OTT služba CANAL+ umožnit živé vysílání CANAL+ 4K Ultra HD a také 4K obsah v HDR (ve standardu HLG) enkódované v H.265/HEVC, stejně tak i sport, filmy a seriály a to pouze na Android TV - 4K obsah nebude poskytován v mobilní a desktopové aplikaci.

UHD obsah bude poskytován s tokem až 25 Mbit/s, Full HD 1080p s max. 6 Mbit/s, HD 720p s max. 2,5 Mbit/s a SD s max. 600 kbit/s. Kvalita se bude přizpůsobovat rychlosti připojení uživatele.

Profily kvality vysílání:

• SD: 400 a 600 kbit/s
• HD: 1, 2 a 2,5 Mbit/s
• FHF: 4,5 a 6 Mbit/s
• 4K: 16 a 25 Mbit/s

Podle operátora OTT služba CANAL+, která je založena na francouzské platformě myCANAL, je schopna současně obsloužit přes 1 milion požadavků na obsah.

OTT služba CANAL+ (foto: satkurier.pl)
▲ OTT služba CANAL+ (foto: satkurier.pl)

Pro milovníky sportu bude dostupná funkce díky které bude možné živé sledování 4 kanálů současně na jedné obrazovce (tzv. Multi-Live). Nabízena je také funkce Picture in Picture.

V případě lineárního vysílání stanic jsou dostupné také funkce jako Start-Over či TimeShift, které umožňují sledování pořadů od začátku, pozastavení či přetáčení pořadu.

Video obsah je možné sledovat v původním znění, s polským dabingem či dabingem a titulky.

Balíčky:

Free - 0 zł
Pro každého zaregistrovaného uživatele vybraná archívní produkce Kuchnia+, Domo+, Planete+ i MiniMini+ bude dostupná bezplatně (okolo 200 materiálů v době startu).

Film - 50 zł/měsíčně (14 kanálů + knihovna VOD, včetně prémiového obsahu CANAL+, HBO a FilmBox)
CANAL+ Premium, CANAL+ Film, CANAL+ Dokument, CANAL+ Family, CANAL+ Seriale, HBO HD, HBO2, HBO3, FilmBox Premium, FilmBox Extra, FilmBox Family, FilmBox Action, FilmBox Arthouse, Ale kino+

Fun&Info - 25 zł/měsíčně (40 kanálů + knihovna VOD obsahu mimo jiné od TVN24, Paramount, FOX a National Geographic)
AXN, FOX, Paramount Channel, Comedy Central, Polsat Comedy Central Extra, TNT, Sci Fi, Kino Polska, BBC Brit, History, Planete+, National Geographic, National Geographic Wild, BBC Earth, Kuchnia+, Domo+, E!, MTV, Crime+Investigation Polsat, BBC Lifestyle, MTV Dance, MTV Hits, MTV Rocks, VH1 Classic, VH1, 4fun.tv, 4fun Gold, 4fun Dance, Nuta.TV, Power TV, MTV Music 24, TVN24, TVN24 BiS, France 24 (eng), France 24 (fra), Euronews, CNN, DW, Biznes24, CNBC

Kids - 10 zł/měsíčně (10 kanálů + knihovna VOD obsahu mimo jiné od MiniMini+, Cartoon Network, Nickelodeon, Disney a Boomerang)
MiniMini+, TeleTOON+, Boomerang, NickToons, Cartoon Network, Disney Channel, Disney Junior, Nickelodeon, Nick Jr., CBeebies

Sport - 50 zł/měsíčně (13 kanalů)
CANAL+ Premium, CANAL+ Sport, CANAL+ Sport 2, CANAL+ Sport 3, CANAL+ Sport 4, CANAL+ Now, Eleven Sports 1, Eleven Sports 2, Eleven Sports 3, Eleven Sports 4, Sportklub, nSport+, Fightklub

Plná nabídka skládající se ze 76 stanic stojí 135 zlotých měsíčně.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články