Quantcast

Cartoon Network chce českou licenci pro Polsko i CEE

| redakce | tisk

Známý mezinárodní dětský kanál Cartoon Network společnosti Turner Broadcasting System (TBS) chce vysílat některé evropské lokální mutace programů s českou licencí. Společnost HBO Europe proto požádala českého regulátora RRTV o udělení příslušných vysílacích licencí.

TBS prostřednictvím HBO Europe požaduje licence pro zvláštní přenosové systémy (distribuci přes internet) pro programy Cartoon Network RSE (Russia & Southern Europe; Rusko a jihovýchodní Evropa), Cartoon Network Dutch (Nizozemí), Cartoon Network Poland (Polsko), Cartoon Network CEE (Central and Eastern Europe; střední a východní Evropa), Cartoon Network Eire (Irsko). Pro irskou mutaci Cartoon Netwoork chce také satelitní licenci.

RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) se bude požadavky HBO Europe zabývat na některém z příštích zasedání.

Připomeňme, že HBO Europe nedávno požádala o licence pro jiné mutace Cartoon Network, Cartoonito, Boing a Boomerang. I tyto požadavky čekají na projednání českým regulátorem.

O české licence projevil zahraniční vysílatel zájem s ohledem na odchod Velké Británie z Evropské unie. Šířené programy na území EU se musí vysílat s licencí udělenou v některém členském státu EU. Doposud byly stanice šířeny na základě licence udělené britským regulátorem Ofcom.





Reklama




Vybrané články