Quantcast

freeSAT: Přepněte na HD verze programů

| redakce | tisk

Vypínání některých SD programů na česko-slovenské satelitní platformě freeSAT se blíží. Operátor platformy, společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg), na tuto skutečnost dnes začal upozorňovat své diváky.

Programové pozice vypínaných SD programů mají nyní příponu "-Prepni na HD", například "CT1-Prepni na HD", "TV NOVA-Prepni na HD" či "Jednotka-Prepni na HD" a podobně u dalších. Celkem je s upraveným názvem 17 SD programů freeSATu. O jaké programy půjde a na jaké frekvence přeladit najdete v tomto článku. Většina vypínaných SD programů skončí 29.10.2020, SD kanály ČT až 9.11.2020.

Novinky freeSATu (foto: M7)
▲ Novinky freeSATu (foto: M7)

Vedle názvů programů se vysílá speciální EPG, které místo tradičního programu stanic obsahuje informace operátora cíleného na diváky SD vysílání: "Přepněte na HD verzi. Přepněte na HD verzi tohoto programu. Vysílání ve standardní kvalitě SD bude ukončeno. Více na www.freesat.cz".

Vybrané SD programy na freeSATu skončí. Diváci ale o programy nepřijdou. Budou je moci sledovat v lepší technické kvalitě - v HD rozlišení a to bez změny ceny balíčků.





Reklama




Vybrané články