Quantcast

Sixx Austria přechází do DVB-S2 na 19,2E

| redakce | tisk

Rakouská programová verze německé privátní televize Sixx se v rámci satelitního systému Astra na pozici 19,2°E stěhuje na nový transpondér. Stanice se nově objevila v DVB-S2 multiplexu společnosti ProSiebenSat.1 Media.

Distribuční signál Sixx Austria doposud zajišťovala platforma ORS rakouského veřejnoprávního vysílatele ORF.

Se změnou transpondéru se mění i podmínky pro příjem. Původní distribuce je šířena v MPEG-2 v SD rozlišení v rámci DVB-S multiplexu, nová v MPEG-4 v SD v DVB-S2 platformě. To znamená, že pro příjem stanice z nových parametrů je vyžadován novější set top box či televizor s podporou DVB-S2 a MPEG-4.

Sixx Austria - záběr z příjmu stanice
▲ Sixx Austria - záběr z příjmu stanice

Na kmitočtu 11,671 GHz se vedle Sixx Austria volně ( FTA) vysílají také další programy ve verzích pro rakouský trh - konkrétně Sat.1 Gold, Pro Sieben MAXX a kabel eins Doku. Další programy v tomto muxu jsou kryptovány systémy Nagra MA a Videoguard pro potřeby platforem HD+ a Sky Austria.

Rakouské verze německých komerčních programů se liší zejména reklamními bloky. V některých časech vysílají rakouské mutace jiné pořady, které byly vytvořeny speciálně pro potřeby daného trhu. Nicméně volné vysílání (FTA) rakouských i německých verzí stanic umožňuje sledovat obě programové verze.

nové technické parametry - Sixx Austria:

Astra 1N (19,2°E), freq. 11,671 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

původní technické parametry - Sixx Austria:

• Astra 1N (19,2°E), freq. 12,663 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články