Quantcast

Brzy nový kanál News UK TV od Murdocha

| redakce | tisk

Britský regulátor Ofcom udělil licenci pro televizní stanici News UK TV Ruperta Murdocha. Zajímavé je, že to není jediný zpravodajský kanál, který se připravuje na start na britských ostrovech.

Vzniká také stanice GB News, kterou chystá Andrew Neil. Stejně jako News UK TV má v úmyslu zahájit svůj provoz během jara 2021. Jak News UK TV, tak GB News věří, že na trhu pravicových zpravodajských kanálů zaměřených na britské diváky, kteří nesledují BBC, je prostor.

Podle aktuálního plánu News UK TV má vysílat pouze ve večerních hodinách - přibližně 4 až 5 hodin denně. Programové schéma má tvořit politická show, denní rozhovory a večerní zpravodajství.

News UK TV, pod dohledem bývalého šéfa Fox News a CBS News Davida Rhodese, bude pravděpodobně vysílat FTA, uvádí The Guardian a společnost chce, aby byl program poskytován hlavně online jako streamingová služba. Provozovatel již požádal o plnou licence od Ofcomu, což znamená, že stanice bude pravděpodobně vysílat také jako tradiční televizní kanál.

Tato taktika se výrazně liší od projektu GB News, který si již zajistil místa na hlavních distribučních platformách jako je Freeview. Za tímto programem stojí americký mediální gigant Discovery a chce vytvořit mnohem ambicióznější 24hodinový zpravodajský kanál s vlastním celostátním týmem reportérů. Start se očekává začátkem roku 2021 pod vedením bývalého šéfa Sky News Australia Angelose Frangopoulose a Andrewa Neila, kteří dříve mnoho let pracovali pro BBC.

Navzdory spekulacím z trhu, že stanice GB News může mít potíže se získáním zhruba 50 milionů liber na spuštění projektu, je firma přesvědčena, že získá peníze a do konce roku oznámí vytvoření zhruba 100 novinářských pozic ve Velké Británii.

Impérium mediálního magnáta Ruperta Murdocha - nyní značně snížené po prodeji Sky firmě Comcast a 21st Century Fox firmě Disney - nedávno nezískal vydavatele knih Simon & Schuster, což znamená, že pravděpodobně hledá alternativní investice a akvizice.

zdroj: satkurier.pl + broadbandtvnews.com





Reklama




Vybrané články