Quantcast

Startují kanály Sport TV 6 a CNN Portugal

| redakce | tisk

Portugalský provozovatel prémiových sportovních kanálů Sport TV spustí v srpnu svůj již šestý kanál. Televizní stanice Sport TV 6 dostala zelenou od portugalského regulačního úřadu pro média (ERC). Připomeňme, že mediální skupina Media Capital plánuje spustit stanici CNN Portugal do konce letošního roku. Projekt stále čeká na souhlas od ERC.

Kanál Sport TV 6 se zaměří především na populární sporty jako jsou basketbal, házená, volejbal a motoristické sporty a to s ještě větším počtem přímých přenosů.

Sport TV 6 může vysílat pouze v omezeném čase, tj. od 18:00 do 22:00 hodin ve všední dny a od 12:00 do 21:00 hodin o víkendech. Nový kanál bude pro stávající abonenty bez příplatku a bude zařazen k dosavadním programům Sport TV.

Nové programy v Portugalsku (foto: Media Capital/satkurier.pl)
▲ Nové programy v Portugalsku (foto: Media Capital/satkurier.pl)

Sport TV vlastní rovným dílem přední portugalští telekomunikační operátoři Meo, Vodafone, NOS a Olivedesportos.

Výkonný předseda představenstva společnosti Media Capital Luís Cunha Velho uvedl, že společnost zahájila "operační přípravu na spuštění stanice CNN Portugal" v "úzké" spolupráci se CNN.

Společnost Media Capital Group dne 24. května oznámila, že se dohodla se CNN na vytvoření stanice CNN Portugal. V interním sdělení zaslaném zaměstnancům 19. července 2021 Luís Cunha Velho popsal stav projektu: "V návaznosti na memorandum podepsané mezi skupinou Media Capital a prestižní severoamerickou zpravodajskou stanicí CNN bych rád oznámil, že jsme vstoupili do nové fáze tohoto náročného projektu a v úzké spolupráci se CNN jsme zahájili operační provoz CNN Portugal."

"Kromě toho se také chystáme brzy transformovat některá zařízení v Queluz de Baixo," dodal.

Televizní stanice CNN Portugal bude vyrábět na základě licence americké stanice, která poskytne školení a přístup ke svému obsahu.

zdroj: sapo.pt, sapo.pt, advanced-television.com, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články