Quantcast

Velké změny pro zákazníky Digitürku v roce 2022

| redakce | tisk

Turecká satelitní platforma Digitürk, vlastněná katarskou společností beIN Media Group, projde v roce 2022 zásadními změnami, které se budou týkat všech předplatitelů v Turecku. Na tureckých internetových fórech probíhají diskuse o migraci služeb ze satelitu Eutelsat 7C (7°E) na satelitní systém Türksat 3A/4A (42°E). Operace bude zahájena v lednu 2022.

Digitürk brzy ukončí smlouvu s operátorem Eutelsat Communications. Během přesunu na Türksat nebude z turecké orbitální pozice dostupná většina kanálů Eutelsat 7C (7°E). Po lednu 2022 budou chybějící kanály přidávány postupně.

Důvodem neprodloužení smlouvy může být to, že neměla šanci ve výběrovém řízení Digitürk. Proslýchá se, že zakázku získala turecká společnost Saran Holding.

Předplatitelé Digitürk, kteří používají satelit Eutelsat 7C (7°E), budou bezplatně převedeni na satelity Türksat 3A/Türksat 4A (42°E). Díky této migraci odpadne povinnost mít dvě satelitní antény - jednu pro Digitürk a druhou pro bohatou nabídku několika set FTA kanálů z pozice 42°E.

Digitürk je dominantním provozovatelem satelitní platformy DTH v Turecku. Vlastní ji mediální skupina BeIN Media Group se sídlem v Kataru, která tureckou značku získala v roce 2016 od společností Çukurova Holding (53 %) a Providence Equity (46,7 %). Platforma byla založena v roce 1999 jako první v segmentu digitálního televizního vysílání v Turecku. Od svého založení se stále rozvíjí jako přední značka na trhu. Dnes Digitürk vysílá více než sto televizních kanálů, včetně vlastních tematických stanic, jako jsou beIN HD, beIN Series Sci-Fi HD, beIN Series Comedy HD, beIN Movies Premiere HD, beIN Movies Stars HD, beIN Movies Action HD, beIN Box Office HD, beIN Sports HD, beIN Sports Max HD.

Před několika dny spustil operátor Digiturk novou kapacitu ze satelitu Türksat 3A (42°E) pro mezinárodní nabídku.

zdroj: satkurier.pl + Serdal Erol





Reklama




Vybrané články