Quantcast

TivúSat chystá novinku - USB CAM

| redakce | tisk

TivúSat připravuje novinku v oblasti dekódování svých programů. Na trh uvede nový USB CAM - nový způsob dekódování programů satelitní televize TivúSat prostřednictvím USB klíče. Zařízení bude v prodeji během podzimu letošního roku.

Do USB CAM se vloží přístupová karta, podobná SIM. Ostatní části budou podobné stávajícímu způsobu dekódování prostřednictvím přístupového rozhraní CI (Common Interface). Rozměrově bude USB CAM menší, než stávající CA moduly TivúSat a zřejmě bude novinka také levnější.

Novinka TivúSat bude fungovat v USB rozhraní, kterým jsou vybaveny všechny novější televizory. Ovšem pozor: aktuálně bude USB CAM fungovat jen v televizorech značek Philips a LG, které již upravily své modely pro rok 2022, aby byly kompatibilní s USB CAM. Podporu pro USB CAM chystají také další výrobci televizních přístrojů.

Stávající CI moduly TivúSat bude možné i nadále používat pro dekódování programové novinky a tato zařízení z trhu jen tak nezmizí. Dlouhý souběh CI a USB modulů zajistí nutnou kompatibilitu pro diváky se staršími televizory, kde není možné nové USB moduly používat právě z důvodu chybějící podpory v řídícím firmware.

zdroj: dday.it + franck





Reklama




Vybrané články