Quantcast

19,2E: Zpravodajská LCI HD zakódována

| redakce | tisk

Francouzská zpravodajská stanice LCI HD se po šesti letech vrátila k původní podobě své satelitní distribuce na družici Astra 1N (19,2°E). Program přešel z volného ( FTA) vysílání na zakódované. Stanice je nyní dostupná jen s přístupovou kartou a případně i předplatným.

LCI HD vysílá od 1. března 2016 volně (FTA) s cílem zpřístupnit vysílání širokému publiku. Stanice patří mediální skupině TF1 Group a jde o nejstarší zpravodajský televizní kanál ve Francii, který vysílá od roku 1994.

Navzdory dlouholetému působení na trhu nebyla sledovanost nijak ohromující a již v roce 2014 se mělo za to, že tento kanál nemá v placené televizi ekonomickou budoucnost. V důsledku toho stanice přešla od 1. března 2016 na volné vysílání (FTA) na základě kladného rozhodnutí místního regulátora médií CSA, což se nelíbilo televizní stanici BFM TV, která vysílá volně ve všech distribučních sítích ve Francii.

Dne 10. května 2022 byla satelitní distribuce LCI HD zakódována systémem podmíněného přístupu Nagra MA a Viaccess. Po zakódování je program nadále dostupný předplatitelům DTH platforem Canal+, Orange a rovněž zákazníkům bezplatné služby TNT SAT ve Francii. Stojí za zmínku, že konkurenční CNews HD je stále šířen FTA ze stejného transpondéru, což znamená, že stanici mohou přijímat majitelé HD přijímačů bez jakékoliv přístupové karty a předplatného.

technické parametry - LCI HD:

• Astra 1N (19,2°E), freq. 12,207 GHz, pol. V, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA + Viaccess

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články