Quantcast

Paket bosenských kanálů FTA na 33E

| redakce | tisk

Dasto Semtel, dodavatel telekomunikačních služeb v Bosně a Hercegovině, zahájil svoje první satelitní vysílání. Operátor uvedl do provozu satelitní paket bosenských kanálů v SD a HD rozlišení. Vysílání je šířeno ze satelitu Eutelsat 33E (33°E).

Paket se skládá z programů O Kanal HD, Una HD, Nova BH HD, BN HD, Prva BH a OBN. Paket se vysílá na kmitočtu 10,999 GHz, pol. H (SR 10200, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK). Všechny kanály se vysílají v kodeku MPEG-4 (H.264) a vysílají se FTA. Některé jsou v HD, jiné v SD.

UNA TV HD - záběr z příjmu stanice
▲ UNA TV HD - záběr z příjmu stanice

Nedávno 6 televizních stanic získalo licence na vysílání ve všech 9 regionech Bosny a Hercegoviny v rámci MUX-D digitální pozemní televize DVB-T2. Licence na distribuci multiplexu drží společnost Dasto Semtel se sídlem ve městě Bijeljina. Vypadá to, že satelitní distribuce bude distribuční trasou pro lokální vysílače. Ještě není známo, zda satelitní signál zůstane FTA.

O Kanal HD - záběr z příjmu stanice
▲ O Kanal HD - záběr z příjmu stanice

Všechny stanice jsou sledované diváky v Bosně a Hercegovině, ale jeden z nich je novinka na tamním trhu.

Jde o stanici UNA TV, která vysílá od 21. prosince 2021 pro diváky v pěti zemích regionu - Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře a Severní Makedonii. Program byl zpočátku dostupný v aplikaci na Smart TV (LG, Samsung, AndroidTV, Amazon Fire TV). Značka UNA je inspirována řekou UNA, která se "dotýká a spojuje národy a státy". Unikátní koncept nadregionální televize spočívá v obsahu nejvyšších produkčních standardů s účastí těch největších hvězd. Programový plán zahrnuje reality show, zprávy a dokumenty, nejlepší seriály, herní pořady a filmy.

Nova BH HD - záběr z příjmu stanice
▲ Nova BH HD - záběr z příjmu stanice

technické parametry - paket Dasto Semtel:

• Eutelsat 33E (33°E), freq. 10,999 GHz, pol. H, SR 10200, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články