Quantcast

Legend - nový britský FTA kanál věnovaný thrillerům a sci-fi

| redakce | tisk

Na britském trhu došlo k rebrandingu volně vysílaných ( FTA) kanálů společnosti AMC Networks International UK. Od 30. června 2022 mohou diváci sledovat nový bezplatný filmový kanál s názvem Legend.

Stanice Legend je určena pro filmové fanoušky, kteří hledají žánrovou klasiku - od akčních filmů po thrillery, napětí až po sci-fi. Stanice nahradila původní kanál CBS Justice, věnovaný akčním filmům, dramatům a pořadům o vraždách.

HorrorXtra - záběr z příjmu stanice
▲ HorrorXtra - záběr z příjmu stanice

Hororový kanál Horror Channel a časově posunutá verze Horror Channel +1 vysílají od stejného data pod názvem HorrorXtra a HorrorXtra +1. Stanice začínají svůj denní program až v 17:00 hodin britského času (18:00 hodin středoevropského). I pod novým názvem HorrorXtra (+1) přináší fanouškům hororu nejlepší filmy a seriály s mixem sci-fi filmů a futuristické fantasy.

Legend - záběr z příjmu stanice
▲ Legend - záběr z příjmu stanice

K 30.6.2022 skončila také stanice CBS Drama a na její frekvenci nyní vysílá nový kanál s názvem RealityXtra. Jde o program, který přináší strhující příběhy o obyčejných lidech v mimořádných situacích - od právnických dramat s tvrdým dopadem až po strhující skutečný zločin.

RealityXtra - záběr z příjmu stanice
▲ RealityXtra - záběr z příjmu stanice

Na britském trhu po těchto změnách již působí jediný televizní kanál se značkou CBS - CBS Reality.

Všechny popisované programy se vysílají ze satelitu Astra 2F z transpondéru v britském paprsku. Pokrytí je tedy nasměrováno na britské ostrovy. Směrem do Evropy signál postupně klesá. Nicmémě příjem je částečně možný i v Česku s parabolami větších rozměrů. Příjmové podmínky se značně liší podle lokality příjmu.

technické parametry - Legend, HorrorXtra, HorrorXtra +1, RealityXtra

• Astra 2F (28,2°E), freq. 11,344 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články