Quantcast

Přes 20% volné kapacity v DVB-T2 u ČRa

| redakce | tisk

V pozemním vysílání by se mohly objevit další programy. Společnost České Radiokomunikace (ČRa), jeden z provozovatelů digitálního pozemního vysílání v České republice, má ještě volnou kapacitu pro zařazení dalších programů.

Informovala o tom na čtvrteční konferenci Innovation Day, kde uvedla, že má ještě 20 až 25 procent volné kapacity v pozemním vysílání pro další televizní programy.

Podle ČRa bylo v roce 2019 těsně před dohodou s dalšími zákazníky, pandemie rozšíření nabídky přibrzdila a nyní se opět vedou další vyjednávání. Tím společnost zároveň potvrzuje, že nadále je zájem o distribuci prostřednictvím pozemních vysílačů a rovněž o šíření lineárního vysílání.

V současné době má ČRa v celoplošném multiplexu 23 připravené tři programové pozice s názvy Test 1, Test 2 a Test 3. Ty by měly sloužit případným zákazníkům. Zatím není jasné, kdy tyto pozice budou obsazeny.

DVB-T2 multiplex 23 má celoplošné pokrytí. K šíření svých programů jej využívají skupiny Nova (programové služby TV Nova, Nova Cinema), Barrandov (TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Krimi), Televize Seznam, TV Noe, ukrajinská 1+1, Připrav se na budoucnost a 4 rozhlasové stanice (Rádio Dechovka, Český Impuls, Rádio Impuls, Ukrajinske Radio).





Reklama




Vybrané články