Quantcast

SkyShowtime s právy na seriály Warner Bros. Discovery

| redakce | tisk

Provozovatel nové streamovací platformě v Evropě SkyShowtime oznámil, že po konkurenčním řízení získal exkluzivní evropská práva na 21 místních seriálů Warner Bros. Discovery, včetně některých oblíbených a oceňovaných pořadů HBO Max z tohoto regionu.

V rámci dohody SkyShowtime celkově získá 168 epizod, obsahující více než 150 hodin, nových i jiý dříve vysílaných pořadů originální produkce. Finanční podmínky nebyly zveřejněny.

Logo SkyShowtime (foto: SkyShowtime)
▲ Logo SkyShowtime (foto: SkyShowtime)

Tato dohoda - která zahrnuje tři zcela nové seriály, jejichž produkce již byla dokončena a světová premiéra se bude konat na SkyShowtime v roce 2023 - výrazně urychluje vstup společnosti na trh s originálním obsahem. Mezi nové seriály, které budou označeny jako SkyShowtime Originals, patří ID (Finsko a Švédsko), Vítěz (Česká republika a Slovensko) a Warszawianka (Polsko). Mimo jiné SkyShowtime také uvede premiéru druhé řady seriálu Tak či onak (Španělsko), jehož první řada bude také dostupná. Data premiér těchto pořadů budou oznámena později.

Mezi další akvírované populární pořady patří několik seriálů, jež byly nedávno uvedeny na HBO Max a nyní jsou exkluzivně dostupné na SkyShowtime. Jsou to Medvědín (Švédsko), Zpřítomnělí (Norsko), Kamikaze (Dánsko), Obnažené (Švédsko) a Informátor (Maďarsko). SkyShowtime bude mít možnost získávat celosvětová práva na jakékoliv obnovené seriály a také objednávat nové řady některých seriálů.

Kromě nových originálních seriálů dohoda rozšiřuje silný a lákavý katalog kritiky oceňovaných seriálů, a to v době, kdy se na evropských trzích chystají jejich další premiéry. K devíti současným a novým seriálům přibude od března 2023 exkluzivně několik řad 12 úspěšných seriálů z knihovny HBO Max.

Tyto tituly zahrnují: Spolu a hladoví (Česká republika), Foodie Love (Španělsko), Hackerville (Rumunsko), No Activity (Španělsko), Ten pravý hlas (Rumunsko), Modli se, poslouchej, zabíjej (Švédsko), Ruxx (Rumunsko), Úspěch (Chorvatsko), Dafne a spol. (Španělsko), Bez vědomí (Česká republika), Špinavý prachy (Rumunsko) a Vítejte na konci světa (Norsko).

Všechny akvírované pořady budou k dispozici předplatitelům SkyShowtime na všech 22 trzích.

Pro SkyShowtime je to přelomová dohoda, která nám zajišťuje okamžitý náskok v rámci originálního obsahu. Jako streamovací služba vytvořená specificky pro Evropu je SkyShowtime oddaná spotřebitelům na těchto trzích. Lokální nabídka je důležitou součástí naší strategie a velmi nás těší, že se můžeme stát domovem jak těmto novým seriálům, tak populárním pořadům, které rezonovaly u diváků v severských zemích, střední a východní Evropě a Španělsku,“ řekl CEO SkyShowtime Monty Sarhan.

SkyShowtime, jež získala povolení regulačních orgánů v únoru 2022, pokračuje v budování týmu odpovědného za obsahovou produkci napříč všemi svými trhy. Kromě pořadů získaných v rámci této dohody SkyShowtime navíc rozšiřuje své vlastní původní obsahové kapacity.

SkyShowtime jako služba stvořená pro Evropu má své pobočky v šesti regionech. Její aplikace a obsah budou dostupné v 18 různých jazykových mutacích napříč 22 trhy.

Služba je již aktivní na 12 trzích. Poprvé byla spuštěna loni v září v Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku, v listopadu se následně rozšířila do Nizozemska a Portugalska. Od prosince spuštění proběhlo v Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Černé Hoře, Srbsku a Slovinsku. Na zbývajících trzích - v Albánii, Andoře, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Kosovu, Severní Makedonii, Polsku, Rumunsku a Španělsku SkyShowtime odstartuje v prvním čtvrtletí 2023.

Kromě lokálního obsahu SkyShowtime nabízí exkluzivní premiéry filmových trháků, nové a exkluzivní seriály, obsah pro děti a rodinu a kurátorský výběr titulů z filmotéky od Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios a Peacock - vše streamované na jedné platformě.





Reklama




Vybrané články