Quantcast

Satelity SES O3b mPOWER pro Evropu a NATO

| redakce | tisk

Lucemburská vláda odhalila svůj záměr využít vysoce výkonný systém střední orbitální dráhy (MEO) druhé generace společnosti SES - O3b mPOWER - jako kritickou odolnou satelitní komunikační infrastrukturu pro Lucembursko, jeho partnery a NATO v oblastech obrany a bezpečnosti, obnovy po katastrofách a dalších. Oznámila to společnost SES.

Lucemburský vicepremiér, ministr obrany François Bausch na tiskové konferenci uvedl, že lucemburská vláda je hrdá na to, že využívá vysoce inovativní satelitní technologii, kterou v zemi vyvinul její přední vesmírný hráč SES.

Program - MEO Global Services (MGS) - v hodnotě 195 milionů EUR na 10 let po schválení lucemburským parlamentem opravňuje k akvizici a provozování služeb O3b mPOWER.

Satelity O3b mPOWER (foto: SES)
▲ Satelity O3b mPOWER (foto: SES)

Na konci roku 2022 Lucembursko a USA uzavřely podpůrné partnerství s cílem komerčně nasmlouvat schopnosti družicové komunikace prostřednictvím Agentury pro podporu a veřejné zakázky NATO (NSPA). Program MGS bude realizován prostřednictvím tohoto partnerství.

Systém O3b mPOWER MEO, který společnost SES začala uvádět na trh v roce 2022, přináší bezkonkurenční výkon pro širokou škálu suverénních vládních misí zahrnujících obranu, odstraňování následků katastrof, operace a budování komunit a sociální péči pro nasazené zaměstnance.

Jedinečný systém díky své bezprecedentní úrovni flexibility poskytuje garantovaný výkon a nesporné služby připojení pro vyhrazená, chráněná data na úrovni operátora a odemyká plný přístup k informacím v reálném čase, obrázkům a videu ve vysokém rozlišení, cloudovým aplikacím a zabezpečeným sítím.

Otevřená architektura a jedinečné bezpečnostní funkce systému O3b mPOWER umožňují vládám provozovat suverénní brány a sítě na globální bázi. Může být také snadno integrován do stávajících vládních satelitních kapacit, což umožňuje multiorbitovou odolnost systémů NATO a spojenců a povyšuje je na další úroveň výkonu a bezpečnosti.

zdroj: SES





Reklama




Vybrané články