Quantcast

Martin Švehlák šéfem zpravodajství a publicistiky skupiny Prima

| redakce | tisk

Ředitelem zpravodajství a publicistiky skupiny Prima se stane od 13. června Martin Švehlák. Zkušený mediální manažer přichází na Primu z bulharské společnosti bTV Media Group, kde od prosince 2019 působil jako generální ředitel.

Martin Švehlák je ostřílený profesionál, který léta působil nejen v předních českých médiích, ale i na poli mezinárodním. Věříme, že u nás zúročí mnohaleté zkušenosti z vedení televizního zpravodajství i své bohaté manažerské zkušenosti z komerčních médií a posune zpravodajskou multiplatformu CNN Prima NEWS zase o laťku výš. Naším cílem je nadále srozumitelně zpracovávat současná politická a společenská témata a dávat je divákům do kontextu, aby porozuměli, jaký dopad budou mít události na jejich život, a díky tomu si mohli udělat kvalitní vlastní názor,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima, a dodává:

Chtěl bych poděkovat Pavlu Štruncovi za obrovský kus práce, který se CNN Prima NEWS za tři roky odvedl, a posunul ji tím mezi nejrespektovanější zpravodajské značky Česka, a to jak mezi diváky, tak i mezi politiky ze všech částí politického spektra.“

Martin Švehlák nový ředitel zpravodajství a publicistiky skupiny Prima (foto: FTV Prima)
▲ Martin Švehlák nový ředitel zpravodajství a publicistiky skupiny Prima (foto: FTV Prima)

Na novou pracovní výzvu se velmi těším, CNN Prima NEWS představuje na českém trhu jedinečné spojení tradiční mediální skupiny a prestižní zahraniční zpravodajské sítě. Obrovský potenciál vidím v týmu, který CNN Prima NEWS připravuje. Zkušení profesionálové v TV a online jsou schopni posunout produkt k nejvyšším pozicím v České republice,“ dodává Martin Švehlák, nový ředitel zpravodajství a publicistiky skupiny Prima.

Martin Švehlák působí v médiích více než 30 let a postupně získal zkušenosti s vedením všech mediatypů. Svou kariéru začal ve společenském týdeníku Reflex, pokračoval v publicistice a zpravodajství TV Nova. Byl ve vedoucích pozicích deníku Blesk, šéfredaktorem deníku Šíp, pět let pracoval jako generální ředitel zpravodajské agentury Mediafax.

Od roku 2012 byl vedoucím zpravodajské redakce televize Nova, o rok později se zde vypracoval na ředitele zpravodajství, publicistiky a sportu - tuto funkci vykonával až do roku 2018. Poté se stal mediálním konzultantem skupiny PPF a v CEE regionech analyzoval mediální trhy i pro ně navrhoval obsahové strategie. Koncem roku 2019 nastoupil do čela mediální společnosti bTV Media Group, která má ve svém portfoliu televizní i rozhlasové kanály i online divizi a patří mezi mediální lídry na bulharském trhu.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články