Quantcast

Multiplex Asharq do Evropy přes Badr 8

| redakce | tisk

Televizní multiplex operátora "du" s programy vysílací společnosti Asharq byl přestěhován z původní družice Badr 5 na nový telekomunikační aparát Badr 8.

Vysílací parametry multiplexu se nezměnily. Nadále se mux vysílá na kmitočtu 11,919 GHz s horizontální polarizací. Podstatná změna ale nastala u pokrytí. Původní paprsek MENA (Střední východ + severní Afrika) byl nahrazen svazkem EMENA (rozšíření o pokrytí Evropy). Díky tomu je možné multiplex přijímat s parabolami menších rozměrů i v regionu střední Evropy.

Asharq News Channel HD - záběr z příjmu z družice Badr 8
▲ Asharq News Channel HD - záběr z příjmu z družice Badr 8

Multiplex obsahuje tři páry programů Asharq - konkrétně Asharq Discovery, Asharq Documentary a Asharq News Channel souběžně nabízené v HD i SD rozlišení. Vysílání je poskytováno volně ( FTA) a je tedy dostupné pro všechny lovce bezplatných programů.

Z pohledu programové nabídky se pro diváky na pozici 26°E nic nezměnilo. Uvedené stanice byly doposud dostupné z jiných frekvencí starší družice Badr 4, která má také pokrytí Evropy. Stanice Asharq Documentary HD byla doposud dostupná na freq. 12,092 GHz, programy Asharq News Channel HD a Asharq Discovery HD na kmitočtu 11,938 GHz. Dá se očekávat, že tyto původní distribuce na Badru 4 skončí a programy budou divákům poskytovány v rámci jedné DVB-S2 platformy na kmitočtu 11,919 GHz z družice Badr 8.

K divákům se tak dostávají zábavní, dokumentární a zpravodajské pořady. Vysílání je poskytováno pouze s arabskou audio stopou.

technické parametry - Asharq Discovery, Asharq Documentary a Asharq News Channel (všechny tři souběžně v HD a SD):

• Badr 8 (26°E), freq. 11,919 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články