Quantcast

CANAL+ v lednu: Moderní seriál Opera či špionážní Hodinka

| redakce | tisk

V lednu CANAL+ uvádí moderní seriál Opera a špionážní seriál Hodinka. Kolekce seriálů České televize nabídne komediální sérii Dabing Street, historickou sérii České století a dvoudílné historické drama o Aloisi Rašínovi.

PREMIÉRA SERIÁLŮ
Opera (L'Opéra, 2021)
Seriál Opera nás zavádí do ultraromantického světa Národní pařížské opery, mytického chrámu klasického tance v nablýskaném Palais Garnier. Zákulisní intriky však sahají daleko za hvězdný prach a slávu a odhalují temné podhoubí této monolitické ikony. Sledujeme příběhy tří protagonistů: Zoé - stárnoucí primabaleríny s dekadentním životním stylem, které náhle hrozí vyloučení, Flory - mladé ambiciózní černošské tanečnice toužící proniknout do úctyhodného, často neproniknutelného světa baletu, a Sébastiena - bezohledně ambiciózního nového tanečního ředitele souboru, který se zoufale snaží prosadit. Opera se stejnou měrou věnuje okázalé poctě i společenskému dopadu na pozadí politického zákulisí významné kulturní instituce.

Hodinka (The Hour, 2011-2012)
Špionážní drama z 50. let 20. století, z doby, kdy studená válka hrozila přerůst ve válku opravdovou. V době maďarského protisovětského povstání a suezské krize se kolem několika členů redakce BBC, kteří se věnují vysoce kvalitní investigativní žurnalistice, odehrává drama. Příběh sleduje jejich pracovní i osobní životy a postupně odhaluje politické intriky a tajemství. Seriál napsala Abi Morganová, která se ujala i produkce a získala si uznání u diváků i kritiky.

Bílé písky (White Sands, 2021)
Dánský seriál z roku 2021 popisuje kriminální příběh dvou protagonistů - experta a detektiva z oddělení vražd, kteří se musí vydávat za manželský pár toužící začít nový život v přímořském městečku, neboť jeho obyvatelé nedůvěřují policii. Detektivové se snaží skrýt nejen své přestrojení, ale také vyšetřování vraždy mladého německého surfaře.

SERIÁLY ČESKÉ TELEVIZE CANAL+
Dabing Street (2018, režie: Petr Zelenka)
Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro pražské Dejvické divadlo. Malé dabingové studio ZERO zdědí po smrti majitele jeho manželka Eva v podání Kláry Melíškové, která má ambici vytvořit prosperující podnik. Má však k ruce pouze dva techniky, Pavla (Václav Neužil) a Karla (Hynek Čermák). Potýká se s novými životními výzvami, jakou je třeba bankovní úvěr na modernizaci studia, a tak přijme syna ředitele banky (Marek Adamczyk). Studiu se stále nedaří. Kvůli novému, ale neurotickému a agresivnímu režiséru Jandovi (Miroslav Krobot) postupně herci odmítají ve studiu pracovat, a tak se dabingu ujmou samotní technici.

České století (2013-2014, režie: Robert Sedláček)
Televizní cyklus režiséra Roberta Sedláčka, vytvořený podle scénáře spisovatele Pavla Kosatíka, nabízí nezvyklý pohled na mezní okamžiky moderních dějin naší země od roku 1918 do roku 1992. V každém z devíti dílů se zaměří na jedno datum a klíčové aktéry, jejichž tehdejší rozhodnutí měla mít osudové důsledky pro celý národ i pro ně samotné. Autory seriálu zajímá nejen historické hledisko, ale také osobní příběh národních aktérů své doby.

Rašín I, II (2018, režie: Jiří Svoboda)
Příběh muže, který dokázal uskutečnit sen o samostatném státě navzdory monarchii i snahám uchýlit se pod křídla carského Ruska a který také napsal text prvního zákona nově vzniklého Československa. Ve filmu se názorově střetnou Kramář a Rašín, a přesto se oba sejdou v jedné vězeňské cele a nakonec i ve vládě nově vzniklé republiky. S tou bývají nejčastěji spojováni Tomáš Garrigue Masaryk a Edvard Beneš, zatímco další, neméně důležité osobnosti zůstávají v jejich stínu. Po boku Ondřeje Vetchého v roli Rašína excelují Miroslav Donutil, Lenka Vlasáková, Zuzana Stivínová, Viktor Preiss či Tomáš Töpfer.

zdroj: Canal+





Reklama




Vybrané články