Quantcast

RTVS uvede nový kulinářský poořad

| redakce | tisk

Kulinárium slovenských potravin - i tak by se dala nazvat nový gastronomický pořad RTVS "Veľkou lyžicou" (Velkou lžící). Divákům postupně představí cestu jednotlivých ingrediencí na Slovensko, jejich lokální pěstování, zajímavosti a unikátní recepty, které oživí každou domácnost.

Pořadem budou diváky každou neděli doprovázet Peter „Dark“ Novák a Octavia McKenzie. První epizodu nového pořadu Velkou lžící uvidí diváci už v neděli 4. února v 18:15 hodin na RTVS Jednotka.

Natáčení pořadu Veľkou lyžicou (foto: Milan Krupčík, RTVS)
▲ Natáčení pořadu Veľkou lyžicou (foto: Milan Krupčík, RTVS)

Veľkou lyžicou je gastronomický zábavně-vzdělávací pořad, který v každé epizodě představí jednu potravinovou ingredienci, či jídlo, které všichni dobře znají, ale z nového pohledu se spoustou zajímavostí a originálních inspirací.

V první sérii se tak diváci dozví vše o cibuli, česneku, fermentované zelenině, houbách, vejcích, rybách z jezer, a mnoha dalších surovinách, ale navštíví i tradiční slovenskou zabijačku.

Logo pořadu Veľkou lyžicou (foto: RTVS)
▲ Logo pořadu Veľkou lyžicou (foto: RTVS)

Pořadem budou diváky doprovázet dva moderátoři a průzkumníci Peter „Šarkan“ Novák a Jihoafričanka Octavia McKenzie, kteří se snaží získat nové informace nejen o surovině, ale i regionech, kde se pěstuje. Octavia navštíví farmy, chovy, vesnice a hlavně lidi, kteří se pěstováním a zpracováním vybrané suroviny zabývají, zatímco Šarkan vyzpovídá zajímavé hosty, odborníky, známé tváře a se šéfkuchařem divákům poradí jak se surovinou správně, a v receptech i originálně, pracovat. Návštěvy na farmách u lokálních pěstitelů či chovatelů představí divákům i zákoutí celého Slovenska, která mohou být novou inspirací na výlet.

Mezi hosty se představí etablovaní kuchaři jako například Dano Hrivňák, Gabo Kocák, či Tomáš Lysý, známé osobnosti se vztahem ke gastronomii jako například Martin „Pyco“ Rausch, Martin Nikodým, či Naty Žúreková a mnozí další.

zdroj: RTVS





Reklama




Vybrané články