Quantcast

TELEKO již má DAB licence. Chce brzy nabídnout lepší pokrytí

| redakce | tisk

Lepší kvalitu rozhlasového vysílání chce posluchačům v regionech nabídnout společnost TELEKO digital, a.s., jeden z čerstvých držitelů licencí na digitální pozemní rozhlasové vysílání ve standardu DAB.

Firma TELEKO dnes získala příslušné vysílací licence pro DAB vysílání.

Přijímače DAB (foto: parabola.cz)
▲ Přijímače DAB (foto: parabola.cz)

"Společnost TELEKO digital, a.s. obdržela dne 23.1.2024 licence od Českého telekomunikačního úřadu pro pokrytí osmi regionů České republiky digitálním rozhlasovým signálem DAB," informovala firma TELEKO.

"Obratem zažádáme o koordinace patřičných oprávnění pro naše vysílací kóty. Věříme, že v brzké době nabídneme výrazné vylepšení pokrytí naší sítě TELEKO DAB na Moravě, Slezsku, Vysočině, severních a východních Čechách," uvedla ve svém prohlášení společnost TELEKO.

TELEKO je jedním z osmi budoucích provozovatelů DAB multiplexů v České republice, kde vedle celoplošného DAB multiplexu veřejnoprávního Českého rozhlasu (ČRo) probíhá i experimentální provoz DAB sítí s programy komerčních vysílatelů. TELEKO je jednou ze společností, která dlouhodobě testuje digitální pozemní rozhlas. Brzy chce nabídnout i komerční provoz své DAB sítě.

Tendr na DAB kmitočty skončil v Česku začátkem letošního roku.





Reklama




Vybrané články