Quantcast

Super RTL převezme pozici po Nickelodeonu

| redakce | tisk | názory

V segmentu dětských kanálů dojde na německém trhu k významné změně. S diváky bezplatného vysílání se rozloučí stanice Nickelodeon. Její programovou pozici hodlá převzít provozovatel televize Super RTL.

Super RTL podepsala se společností Paramount smlouvu ohledně převzetí satelitního programového slotu německé verze Nickelodeon. Ta skončí jako FTA program. Opět.

Logo stanice Nickelodeon (foto: Paramount)
▲ Logo stanice Nickelodeon (foto: Paramount)

Německý Nickelodeon vysílal zdarma v letech 1995 až 1998 a k volnému vysílání se vrátil v roce 2005. Měnil se i název programu z Nickelodeon na Nick a zpět.

Super RTL již provozuje dva dětské programy Toggo a Toggo Plus.

Součástí dohody Super RTL s Paramount je i získání vysílacích práv na aktuální a nadcházející seriály Nickelodeon pro stanici Super RTL. Součástí dohody je převzetí satelitní frekvence Nickelodeon, na které bude provozovatel Super RTL provozovat nový dětský kanál s populárními tituly Nickelodeonu, včetně PAW Patrol, SpongeBob, SquarePants a mnoho dalšími.

Projekt podléhá schválení Federálním kartelovým úřadem.

Paramount se nyní zaměří na svoji prémiovou (placenou) streamovací platformu Paramount+, bezplatné, reklamou financované streamovací programy na Pluto TV a placené televizní kanály.

zdroj: Digital Fernsehen, Paramount

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články