Quantcast

Jetix Kids Awards Česká republika je zde

| redakce | tisk

Po obrovském loňském úspěchu Jetix Kids Awards uskuteční dětská kabelová televize Jetix (dříve Fox Kids) tento ojedinělý projekt i letos. O svých hudebních, moderátorských filmových i dalších idolech v něm rozhodují samy děti. Hlasování začalo v těchto dnech. Ústředním heslem Jetix Kids Awards 2006 je „Děti, volte své hvězdy“. Slavnostní předávání televizních cen, které jsou obdobou filmových Oscarů a jehož svědky byly loni tisíce diváků, proběhne v neděli 25.června od 14.00 hodin v Centrálním parku na Kavčích horách v Praze 4. Televize Jetix patří mezi největší dětské programy na světě. Nabízejí ho UPC, Karneval i další kabelové společnosti.

Projekt Jetix Kids Awards je velmi populární mezi dětmi v mnoha evropských zemích. V České republice se „dětské Oscary“ poprvé předávaly loni. Velkolepé show v Centrálním parku se zúčastnilo mnoho populárních osobností a mezi tisíce dětí zavítal i prezident republiky Václav Klaus, který převzal ocenění jako osobnost roku. Velký zájem o Jetix Kids Awards je i letos a už nyní přicházejí tisíce dětských hlasů. Dětské publikum tak má jedinečnou možnost vyjádřit své mínění, kdo se jim nejvíce líbí.

Potěšilo nás, že první ročník dětských televizních ocenění Jetix Kids Awards měl u dětí v loňském roce takový úspěch. I letos tedy chceme dát dětem možnost vyjádřit svůj názor a zvolit vítěze v deseti kategoriích Jetix Kids Awards 2006. Pro nás v Jetix je velmi důležité vědět, co děti chtějí, naslouchat jim a na základě jejich názorů i přání připravovat naše programy a projekty,“ uvedla Veronika Tamchynová, zástupce televize Jetix pro Českou a na Slovenskou republiku.

Děti nominovaly své největší favority a nyní volí vítěze v deseti kategoriích prostřednictvím internetu či hlasovacích kupónů. Rozhodnou například, zda své loňské prvenství mezi zpěváky, zpěvačkami a hudebními skupinami zopakují Aneta Langerová, Daniel Landa a Kabát, nebo je vystřídají Lucie Bílá či Šárka Vaňková, Vlasta Horváth nebo Sámer Issa, Chinaski či Maxim Turbulenc. Osobností roku se může stát znovu prezident Václav Klaus, nebo tuto cenu získá zpěvák Karel Gott, v ženské kategorii jsou favoritkami Tereza Maxová a Vendula Svobodová známé svou charitativní činností právě pro děti. O prvenství mezi moderátory se utká loňský vítěz Leoš Mareš s vycházející filmovou i moderátorskou hvězdou Vojtou Kotkem a populární Terezou Pergnerovou.

O přízeň dětí se samozřejmě ucházejí i jejich důvěrně známí kreslení hrdinové ze seriálů televize Jetix. Velký souboj o prvenství svedou malé pohádkové čarodějnice W. I. T. C. H., které zachraňují svět, s kouzelným Králem šamanů a třemi neohroženými špionkami Totally Spies. V kategorii Nejlepší film mohou vyhrát populární Harry Potter, Snowboarďáci s Vojtou Kotkem v hlavní roli nebo animovaný Madagaskar.

W. I. T. C. H. aspirují i na ocenění Nejoblíbenější kniha spolu s Harry Potterem a Letopisy Narnie.

Nejlepším sportovcem se může stát jeden z nejlepších hokejistů NHL i české reprezentace Jaromír Jágr, legendární desetibojař a olympijský vítěz Roman Šebrle či útočník fotbalového národního mužstva Milan Baroš, kterého čeká mistrovství světa v Německu.

Děti mají možnost dát hlas svým oblíbencům do 15. června prostřednictvím internetu ( www.jetix.cz ) nebo hlasovacích kupónů. Ty se objeví v oblíbených dětských časopisech, k dostání budou i na různých akcích pro děti a v restauracích McDonald?s, v multikinech Palace Cinemas a v prodejnách UPC.

Všechny děti, které budou hlasovat, mohou vyhrát mnoho atraktivních cen. Jednou z nich zájezd pro celou rodinu do Londýna.

Nominace na JETIX Kids Awards 2006

V kategorii Nejlepší hudební skupina byly nominovány rocková kapela Kabát, těžkotonážní seskupení Maxim Turbulenc a zejména v posledních letech velmi populární skupina Chinaski.

V kategorii Nejlepší zpěvačka byly nominovány někdejší superstar a jedna z nejlepších současných českých zpěvaček Aneta Langerová, druhá superstar Šárka Vaňková a hudební stálice Lucie Bílá.

V kategorii Nejlepší zpěvák byli nominováni loňský vítěz Superstar Vlasta Horváth, populární zpěvák i automobilový závodník Daniel Landa a idol dívek Sámer Issa.

V kategorii Nejoblíbenější televizní moderátor byli nominováni mladičká vycházející herecká a moderátorská hvězda Vojta Kotek, oblíbený Leoš Mareš, který také moderoval loňské předávání Jetix Kids Awards, a televizní hvězda Tereza Pergnerová.

V mužské kategorii Osobnost roku byl kromě loňského vítěze, prezidenta Václava Klause, nominován Karel Gott, česká zpěvácká legenda.

V ženské kategorii Osobnost roku byly nominovány modelka Tereza Maxová, známá svou charitativní činností pro děti, a Vendula Svobodová, která vede dětskou nadaci Kapka naděje.

V kategorii Nejoblíbenější kreslená postava Jetix byly nominovány seriál W. I. T. C. H. o školačkách − čarodějnicích, které zachraňují svět, Totally Spies − Špiónky populární trio neohrožených špiónek a pohádkový seriál Král Šamanů.

V kategorii Nejlepší film byly nominovány snímky Snowboarďáci s Vojtou Kotkem v hlavní roli, filmová stálice Harry Potter a animovaný film se zvířecími hrdiny Madagaskar.

V kategorii Nejoblíbenější knížka byly nominovány rovněž W. I. T. C. H., z filmového zpracování známé Letopisy Narnie a stejně jako film i kniha Harry Potter.

V kategorii Nejlepší sportovec byli nominováni desetibojař a mimo jiné olympijský vítěz Roman Šebrle, jeden z nejlepších hráčů NHL a bývalý tahoun české hokejové reprezentace Jaromír Jágr a útočník anglické Aston Villy i českého národního týmu Milan Baroš.

zdroj: Jetix





Reklama




Vybrané články