Quantcast

Televizi ZAK byla prodloužena licence do roku 2020

| redakce | tisk

V uplynulém týdnu obdržela televize ZAK TV rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o prodloužení licence k provozování televizního programu prostřednictvím pozemních vysílačů.

Licence byla prodloužena o dalších 14 let, tedy do roku 2020. V praxi toto rozhodnutí znamená, že se televizi dostává důležitého legislativního předpokladu pro další rozvoj a že i v následujících letech bude mít nástroj pro šíření svých pořadů. „Po schválení novely mediálního zákona, která zachovala povinnost TV Prima i nadále sdílet licenci s regionálními televizemi našeho typu, je to v krátké době další dobrá zpráva pro budoucnost našeho podnikání v televizní oblasti,“ neskrývá radost výkonný ředitel televize, Jindřich Marek.

Problémy nečeká ani s nástupem digitalizace: “Vypínání analogového televizního vysílání by mělo probíhat postupně od poloviny roku 2007 do konce roku 2009. Mezním termínem je však rok 2012, kdy dojde k úplnému vypnutí analogového televizního vysílání v celé Evropské unii. My se v té době budeme muset rozhodnout, jakým způsobem dopravit naše pořady divákům. V tuto chvíli je jisté, že si budeme moci vybírat z několika variant... v každém případě zvolíme tu, která učiní naše vysílání co nejdostupnějším.

zdroj: W&P





Reklama




Vybrané články