Quantcast

Platforma TV Vlaanderen zahájila oficiální vysílání na Astře 19,2°E

| redakce | tisk

Nejsledovanější evropský satelitní systém Astra na pozici 19,2°E se dnes oficiálně rozšířil o novou placenou televizi TV Vlaanderen. Společnost SES Astra, která provozuje družice Astra, dnes uzavřela kontrakt s TV Vlaanderen, první DTH (direct to home) platformou pro belgický trh.

Vedle programů vlámské veřejnoprávní televize VRT se v paketu vysílají všechny vlámské privátní kanály včetně VTM, Kanaal2, JIM, VT4, VIJFTV, Vitaya a Kanaal Z.

Alexandr Oudendijk, šéf komerčních služeb SES Astra k tomu uvedl: "Jsme velmi potěšeni, že jsme uzavřeli kontrakt s TV Vlaanderen, platformou, která je určená pro belgický trh. Smlouva s vlámskými veřejnoprávními i komerčními kanály umožní TV Vlaanderen další růst. Jsme si jisti, že vlámští diváci ocení výhody satelitního systému Astra, který je nejatraktivnější pro digitální vysílání".

Kurt Pauwels, generální manažer TV Vlaanderen, říká: "Poprvé mohou vlámští diváci sledovat vlámské veřejnoprávní a komerční televize ze satelitu za nízký poplatek. Díky spolupráci se společností SES Astra mohou naši abonenti mít přístup k více než 400 rozhlasovým a televizním programů ze satelitního komplexu Astra".

Paket TV Vlaanderen je šířen ze satelitu Astra 1G (19,2°E), na kmitočtu 12,670 GHz, polarizace vertikální, SR 22000, FEC 5/6. Paket je kódován systémem Seca Mediaguard 2.





Reklama




Vybrané články