Quantcast

Sledovanost Galaxie sport za 1. pololetí roku 2006

| redakce | tisk

Jak jsme již v polovině července informovali, od ledna 2006 probíhá nový MediaProjekt, který je zaměřen pouze na tisk a tematické televizní stanice. Nové výsledky MediaProjektu za 1. pololetí roku 2006 přinesly pro sportovní kanál Galaxii sport zajímavá čísla.

Programová nabídka Galaxie sport oslovuje především mužskou část populace, která tvoří 89% z celkového počtu diváků tohoto sportovního kanálu. Do třech nejvyšších socioekonomických skupin se řadí 83% diváků, kdy 23% z celkového počtu jsou podnikatelé nebo zaměstnanci na vedoucí pozici, 44% jsou řadoví zaměstnanci. Obecně se dá říct, že průměrný divák Galaxie sport je muž v nejproduktivnější věkové kategorii 20 − 49 let (60%) s vyšším vzděláním a příjmem, žijící ve větším městě.

Pokud se zaměříme na tuto charakteristickou skupinu naší populace, z výsledku MediaProjektu vyplývá, že Galaxii sport v 1. polovině roku 2006 denně sledovalo 77.000 diváků a alespoň jednou týdně 222.000 diváků. Díky těmto výsledkům se Galaxie sport řadí na první pozici v sledovanosti jak v rámci vyššího typu programové nabídky, tak i již zmiňované cílové skupiny.

Obdobné výsledky lze předpokládat i na Slovensku, kde prozatím není Galaxie sport zařazena v obdobném projektu sledovanosti.

(zpracováno dle podkladů MediaProjektu)

zdroj: PR Galaxie Sport





Reklama




Vybrané články