Quantcast

Start RTL a MTV v Entavio zatím nejistý

| redakce | tisk

Provozovatelé kanálů RTL a MTV jako první potvrdili svoji účast v nové placené platformě Entavio. Zatím ale není jasné, kdy se v této nové službě objeví. Zástupci provozovatelů kanálů start k IFA nechtějí potvrdit.

"K zahájení (na Entavio) zatím nemáme žádné podrobnosti", říká magazínu DF mluvčí německé MTV. RTL Group v současnosti čeká na rozhodnutí německého antimonopolního úřadu. "O dalším postupu nyní jednáme s Astrou," říkají zástupci RTL.

MTV i RTL mají i nadále zájem vstoupit do Entavio. Pro satelitní diváky to znamená, že kanály RTL (RTL, RTL-2, Super RTL, Vox) a MTV (MTV, Viva, Comedy Central, Nick) budou zakódovány a pro příjem bude zapotřebí set-top-box s dekodérem Nagravision, karta a předplatné. V první fázi bude vedle kódovaného signálu dostupný i nekódovaný. Během tohoto období se budou muset satelitní diváci vybavit komponenty pro příjem placeného vysílání. S přechodem na kódované vysílání dojde k ukončení analogového vysílání programů MTV a RTL.

Provozovatelé MTV a RTL jako důvod k zakódování signálů kanálů uvádějí problémy s vysílacími právy a jejich praktická nedostupnost pro volné (nekódované) celoevropské vysílání.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články