Quantcast

Média a svět na ČT24 bude o TV Nova

| redakce | tisk

Pravidelný diskusní pořad zpravodajského kanálu ČT24 věnuje pozornost celé mediální scéně, veřejnoprávní i komerční sféře. Tentokrát autoři pozvali k debatě generálního ředitele TV Nova Petra Dvořáka. V neděli 4. listopadu na ČT24 od 16.33 hodin bude s moderátorem Petrem Skočdopoledem diskutovat na téma: „Nová Nova s novou vizí?“

V roce 1994 zaměstnal tehdejší ředitel nové televizní stanice - zatím bezejmenné - bohemisty i jejich učitele. I oni měli z návrhů široké veřejnosti zvolit, jak novou televizi pojmenovat. Přišlo na tři tisíce nápadů, některé byly naprosto unikátní, jiné bizarní. Kupříkladu vášnivá chemička poslala přepsanou periodickou soustavu prvků, milující kynolog pak zřejmě štěněčí jména početného vrhu své fenky. Stanice se mohla dokonce jmenovat Fidlovačka, Kukajda, Rybídek, Železná lady, Čumítko, Blbovid i Šukačka. Jednasedmdesáti hlasy ale tehdy zvítězila Nova. V pátek 4. února pak spustila své vysílání. Nebude se ale jen vzpomínat. Drobnohledu podrobíme i současnost TV Nova. Dnes je jiná, než byla za Vladimíra Železného, ale jak zazní v reportáži, jeho stopa je v ní vidět pořád.

Redaktor pořadu Média a svět Petr Vybíral natočil na Barrandově krátkou reportáž, v níž vystoupí ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Martin Ondráček a analytik stanice Milan Kruml. O svém vztahu k Nově pak budou hovořit i novináři píšící o médiích: Jan Potůček z Reflexu, Juraj Gerbery z časopisu Týden a šéf týdeníku Strategie Václav Sochor. Vladimíra Železného se bohužel redakci nepodařilo dostihnout, získala však vyjádření Libuše Šmuclerové, svého času pravé a snad i levé ruky Vladimíra Železného.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články