Quantcast

Nigerijská platforma přes satelit Eutelsat W4

| Martin Vyleťal | tisk

Na satelitu Eutelsat W4 (36°E) se bude vysílat nová satelitní placené televize pro Nigérii. Francouzský satelitní operátor Eutelsat uzavřel pětiletý kontrakt na pronájem transpondérové kapacity se společností Entertainment Highway Ltd (EHL) na provoz platformy HiTV.

HiTV bude na satelitu Eutelsat W4 využívat specifický vyzařovací diagram zaměřený na Nigérii. Paket HiTV bude obsahovat 15 digitálních programů, včetně tří sportovních programů, které přinesou fotbalové zápasy britské Premier League, španělské La Liga či italské Serie A.

V nabídce programů budou další známé mezinárodní programy jako BBC World, E! Entertainment, God TV, MTV Base, Sky News, Eurosport News, Nickelodeon a také nové kanály produkované v Nigérii věnované místním a zahraničním filmům, hudbě, dětem a všeobecné zábavě.

HiTV chce v prvním roce získat 100 tisíc abonentů.

Služba bude využívat kódování a multiplexování v Rambouilletu, poblíž Paříže. Na satelit Eutelsat W4 bude signál posílán přes Overon, dceřinou společnost Abertis Telecom v Argandě, poblíž Madridu.

V Nigérii budou moci signál paketu přijímat s parabolami o průměru 60 cm. Dále bude nutný set top box i dekódovací karta. Paket bude kódován systémem Conax.





Reklama




Vybrané články