Quantcast

Rakouská Puls 4 zakódovala satelitní signál

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Rakouská Puls 4 zakódovala satelitní signál

Rakouská komerční televize Puls 4 dodržela, co oznámila - k dnešnímu dni zakódovala svůj signál na satelitu Astra 1H (19,2 st. vých.) systémem CryptoWorks. K programu mají nyní přístup majitelé dekódovacích karet ORF, které již otevírají i další tamní televize - ORF1, ORF2, test ORF HD, Austria 9 a ATV. Dále si může uživatel této karty objednat balíček programů Premiere Thema a Premiere Austria německé platformy Premiere.

Důvodem k zakódování Puls 4 jsou vysílací práva k vysílaným pořadům, která neumožňují celoevropské nekódované vysílání atraktivních filmových a seriálových titulů.

Puls 4 vznikla přeměnou tehdejší vídeňské lokální televize Puls TV, která po několik let zajišťovala regionální okénka do rakouských mutací německých kanálů Sat.1 a Pro Sieben. Před rokem dnešní televizi Puls 4 koupila německá mediální skupina ProSiebenSat.1 Media, která se rozhodla vybudovat novou rakouskou plnoformátovou televizi.

Technické parametry Puls 4:
satelit: Astra 1H (19,2°E)
kmitočet: 12,051 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
service ID: 20007
video PID: 1791
audio PID: 1792
kódování: CryptoWorks (CAID: 0D05)

Kódovací systém CryptoWorks ve verzi využívaný kartami ORF je, bohužel, prolomen. V současné době se jedná o provedení plošné výměny karet za Irdeto.





Reklama




Vybrané články