Quantcast

Z1 využívá redakční a produkční systém DaletPlus

| redakce | tisk

Po tříměsíčním maratonu dokončila firma Visual Connection integraci nové digitální zpravodajsko-publicistické televize Z1. Řešení televize je postaveno na bezpáskovém workflow, tzn. že od natočení až po odvysílání je celý obsah zpracováván digitálně ve formě souborů. Nová generace newsroom systému umožňuje celkovou správu obsahu a sjednocuje produkční, plánovací a řídící nástroje.

Jádrem televize je redakční, produkční a zároveň i řídící systém DaletPlus firmy Dalet Digital Media Systems. Ten je zaměřený na efektivitu výroby zpravodajství - 70% zaměstnanců jsou výkonní zaměstnanci a jen 30% tvoří ostatní personál. "Z1 přichází poprvé v Česku s nejmodernější počítačovou technologií", řekl v úterý 27.5.2008 na tiskové konferenci v Brně generální ředitel televize Martin Mrnka.

Pro záznam materiálů byly použity pokrokové kamkordery Sony ukládající obraz i zvuk na velkokapacitní paměťové karty, pro vlastní režii zpravodajského studia byla použita jednotka RossVideo. O odvysílání finálního sestřihu se stará vysílací server osvědčené značky Omneon. Důležité události z terénu umožňuje zpravodajsky pokrýt přenosový vůz přední britské společnosti Sat-comm na podvozku středního užitkového automobilu Toyota Hilux. Nový systém umožňuje redaktorům rychlé a efektivní zpracování materiálu se sdíleným přístupem.

Kompletní obsah je ve formátu 16:9, systém je vystavěn pro snadný přechod na HD.

"Celý projekt vznikl v rekordně krátkém čase," říká projektový manažer Radek Pittr z firmy Visual Connection. "Navrhli jsme řešení odpovídající současným světovým trendům zpravodajské výroby, kde jsou jednotlivé komponenty úzce provázané".

Diváci mohou přijímat signál z televize Z1 pozemní cestou pomocí Set-top-boxů, v kabelových televizích, přes satelit nebo po internetu. Televize Z1 se profiluje jako zpravodajská a publicistická televize s cílovou skupinou diváků s nadprůměrnými příjmy ve vysokých manažerských pozicích, kteří potřebují informace ke své práci, ke svému životu.





Reklama




Vybrané články